ΥΠΑΝ: Αυτά είναι τα προγράμματα Σπουδών στα ΜΙΕΕΚ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

ΥΠΑΝ: Αυτά είναι τα προγράμματα Σπουδών στα ΜΙΕΕΚ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Tα Προγράμματα Σπουδών που θα λειτουργήσουν κατά την Ακαδημαϊκή Χρονιά 2023-2024 στα παραρτήματα ΜΙΕΕΚ (Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο και από τη φετινή χρονιά στο νέο παράρτημα Absolute Institute of Technical Education (AITE) στη Λεμεσό, γνωστοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, τα Προγράμματα Σπουδών της Δημόσιας Σχολής ΜΙΕΕΚ προσφέρονται δωρεάν, είναι διετούς διάρκειας και είναι πιστοποιημένα από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.ΠΑ.Ε.).

Είναι Προγράμματα ανταγωνιστικά, καινοτόμα και βασισμένα στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Απευθύνονται τόσο σε άτομα που αναζητούν επαγγελματική προοπτική, δια βίου εκπαίδευση και αποκατάσταση, όσο και σε επιχειρήσεις που αναζητούν κατάλληλα καταρτισμένο και πιστοποιημένο προσωπικό, ή επιθυμούν να επενδύσουν στο ανθρώπινο τους δυναμικό με στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων τους, την απόκτηση δεξιοτήτων, την επανεκπαίδευση αλλά και την προαγωγή της προσωπικής και της επαγγελματικής τους εξέλιξης.

Η εκπαίδευση και η κατάρτιση στα ΜΙΕΕΚ παρέχονται σε υπερσύγχρονα εργαστήρια με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και η διδασκαλία γίνεται από άρτια καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό και καταξιωμένους/καταξιωμένες επαγγελματίες από τον χώρο της εργασίας.

Η φοίτηση, εκτός από θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση στη Βιομηχανία.

Η φοίτηση στα ΜΙΕΕΚ διασφαλίζει την ομαλή ένταξη των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, μέσα από τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες που αποκτούν, με έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων.

Επιπλέον, η ένταξή τους στην αγορά εργασίας διασφαλίζεται μέσω της εξοικείωσης τους στη χρήση νέων τεχνολογιών, της εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, καθώς και με την αξιοποίηση πρακτικών που χρησιμοποιούνται σε διεθνή ιδρύματα ανώτερης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Επιπλέον, στη μαθησιακή διαδικασία αξιοποιούνται οι Νέες Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με στόχο την εξοικείωση και ταυτόχρονα προετοιμασία των σπουδαστών/σπουδαστριών στη χρήση των ΤΠΕ, απαραίτητων εργαλείων στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για εξασφάλιση μίας θέσης για φοίτηση στα ΜΙΕΕΚ, εφαρμόζονται κριτήρια εισδοχής. Η επιλογή των σπουδαστών/σπουδαστριών γίνεται μέσα από σύστημα μοριοδότησης, το οποίο διέπεται από μετρήσιμα και διαφανή κριτήρια. Το σύστημα μοριοδότησης είναι αναρτημένο στον ιστότοπο των ΜΙΕΕΚ www.mieek.ac.cy.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά, αφού ανακοινωθεί η έναρξη της περιόδου εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι εγγραφές όσων εξασφαλίσουν θέση γίνονται εντός δύο εβδομάδων από την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, με τη λειτουργία του νέου παραρτήματος ΑΙΤΕ, προσβλέπει στην αύξηση της συμμετοχικότητας στη Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Η λειτουργία του ΑΙΤΕ έχει αυξήσει τις διαθέσιμες θέσεις για φοίτηση, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εξασφάλιση και κάλυψη των αναγκών του παραγωγικού συστήματος της χώρας.

Επιπρόσθετα, στο ΑΙΤΕ θα προσφέρεται για πρώτη φορά η επιλογή για πρωινή φοίτηση.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο των ΜΙΕΕΚ.

Διαβάστε ακόμα:

Καθηγήτρια Μαθηματικών χρίζεται «Δασκάλα της Χρονιάς» για μία εξαιρετική συνήθεια που έχει «επιβάλλει»

«Η καρδιά της υγείας» οι προσωπικοί γιατροί, λέει η Εταιρεία Γενικής Ιατρικής

Ψευδοθεραπείες μεταστροφής: O Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού μιλά για «επικίνδυνες πρακτικές»