Προσοχή! Ανακαλείται γνωστό τρόφιμο επικίνδυνο για την υγεία

Στην ανάκληση γνωστού τροφίμου από την κυπριακή αγορά προχωρά το Υπουργείο Υγείας, λόγω επικινδυνότητάς του για τους καταναλωτές.

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), ότι το πιο κάτω αναφερόμενο προϊόν που έχει κυκλοφορήσει στην κυπριακή αγορά, περιέχει γάλα χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος (κατάλογο συστατικών) κατά παράβαση των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές.

Είδος: Organic Vegan Spreadable με την επωνυμία Naturli (φυτικό λίπος επάλειψης)

Μέγεθος συσκευασίας: 225g

Ημερομηνία Ελάχιστης Διατηρησιμότητας: 30/8/19 – 27/11/19

Με βάση τα πιο πάνω, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, σε έρευνα που διεξήγαγαν, εντόπισαν ότι το εν λόγω τρόφιμο κυκλοφορεί και στην κυπριακή αγορά και σε συνεννόηση με την εταιρεία διακίνησης, η οποία ήταν ενημερωμένη από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή εταιρεία, προβαίνουν ήδη σε σχετική απόσυρση από την αγορά.

Επειδή όμως κάποια ποσότητα των συγκεκριμένων τροφίμων ενδέχεται να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα και είναι αλλεργικοί στο γάλα και τα συστατικά του, να μην τα καταναλώσουν.

Δείτε για ποιο τρόφιμο πρόκειται