Πώς θα επιστρέψουν οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Πώς θα επιστρέψουν οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Προς έγκριση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθεί η απόφαση της χθεσινής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε από τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Τάσο Χριστοφίδη και τον Πρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Παναγιώτη Ζαφείρη για την επιστροφή των φοιτητών με φυσική παρουσία στα Πανεπιστήμια με επίδειξη αρνητικού PCR.

Ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Παναγιώτης Ζαφείρης ανέφερε πως στην τελευταία της συνεδρία η Σύγκλητος στάθηκε σε πέντε σημεία σχετικά με την επιστροφή των φοιτητών.

ΤΑ 5 ΣΗΜΕΙΑ

«Πρώτο αποφασίστηκε η ενθάρρυνση του εμβολιασμού τόσο στο προσωπικό όσο και τους στους φοιτητές. Γι’ αυτό είχαμε ήδη δύο φορές κινητή μονάδα εμβολιασμού στο Πανεπιστήμιο. Δεύτερο, η επιστροφή των φοιτητών με φυσική παρουσία. Τρίτο την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων. Τέταρτο να γίνονται έλεγχοι, όπως με PCR και τελευταίο την ενθάρρυνση μαθημάτων με την χρήση νέων τεχνολογιών», είπε.

Σε ερώτηση εάν η απόφαση αυτή θα επιφέρει οικονομική επιβάρυνση στους φοιτητές ο κος Ζαφείρης είπε πως, «όποια επιλογή και να υπήρχε θα υπήρξε κάποιο κόστος αλλά με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ασφάλεια παρουσίας με φυσική παρουσία στα Πανεπιστήμια. Είναι μια προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος. Υπάρχει και μια εναλλακτική που αυτή είναι ο εμβολιασμός».

Πηγή: Sigmalive

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Παιδείας: Στόχος να επιστρέψουν κανονικά τον Σεπτέμβριο οι μαθητές στα σχολεία

Με SafePass η προέλευση των φοιτητών, προσωπικού και επισκεπτών στα Πανεπιστήμια

Κορυφαία διάκριση για 4 Πανεπιστήμια της Κύπρου