Πώς να βγάλετε το κέικ από τη φόρμα χωρίς να διαλυθεί

Πώς να βγάλω το κέικ από τη φόρμα χωρίς να διαλυθεί

Είναι μεγάλη η απογοήτευση αν το κέικ που φτιάξατε με τόσο κόπο και μεράκι δεν ξεκολλάει από τη φόρμα ή το ταψί που το έχετε τοποθετήσει! Έχετε ακολουθήσει πιστά τη συνταγή, το έχετε ψήσει τέλεια, δείχνει λαχταριστό όμως… για κάποιον λόγο, δεν ξεκολλάει. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση;

«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει – Κι όπως δεν θέλει να του κολλήσει… αλευρώνει!»

Γιατί μπορεί με το ζύμωμα να τα πήγατε καλά, όμως με το… αλεύρωμα;

Αν έχετε βουτυρώσει/λαδώσει καλά τη φόρμα, πριν βάλετε τη ζύμη στο ταψί ή τη φόρμα, αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για ένα άψογο τελείωμα. Με το μαχαιράκι σας, το κέικ θα ξεκολλήσει εύκολα και θα «τουμπάρει» σε μια πιατέλα.

Αν, ωστόσο, το κέικ έχει κολλήσει για τα καλά και το μαχαίρι δεν φαίνεται να βοηθά, υπάρχει κι άλλη λύση. Θα τυλίξουμε τη φόρμα με μια ζελατίνη και θα βάλουμε το κέικ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Μετά, θα αναποδογυρίσουμε τη φόρμα, και χτυπώντας την ελαφρά, θα βγάλουμε το κέικ από τη φόρμα ανέπαφο.

Εκτός κι αν…

Αν δεν θέλετε να περιμένε τόσες ώρες, κι αν τέλος πάντων η εμφάνιση δεν είναι και τόσο σημαντική για εσάς, μην βγάλετε καν το κέικ από τη φόρμα του! Κόψτε το εκεί και απολαύστε το με τους αγαπημένους, ακόμα και σε κομματάκια. Η υπέροχη γεύση του δεν αλλάζει!

Διαβάστε ακόμα:

Moonbound: Στις αίθουσες το υπέροχο animation για την αδερφική αγάπη

Σεισμός στην Κύπρο: Υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι λέει Τούρκος καθηγητής σεισμολογίας

Η «Όμικρον» ανιχνεύεται καλύτερα σε δείγμα από το στόμα – O FDA λέει να μην το δοκιμάσουμε!