Πολωνία: Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να αναπαράγονται σαν τα… κουνέλια (video)

Η κυβέρνηση της Πολωνίας ενθαρρύνει τους πολίτες της χώρας να… αναπαράγονται σαν τα κουνέλια.

Το Υπουργείο Υγείας της χώρας, η οποία έχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά γεννήσεων στην Ευρώπη, ανέβασε ένα βίντεο μικρής διάρκειας στο YouTube, στο οποίο εμφανίζονται κουνέλια να τρώνε μαρούλια και καρότα, ενώ ένα κουνέλι «αφηγητής» αποκαλύπτει το μυστικό για τη δημιουργία μιας μεγάλης οικογένειας: σωματική άσκηση, υγιεινή διατροφή και όλο και λιγότερο στρες.

Ενα ζευγάρι–άνδρας και γυναίκα–κάνει μια σύντομη εμφάνιση στο βίντεο όπου απολαμβάνει ένα ρομαντικό πικ-νικ. Το μήνυμα, σύμφωνα με τους δημιουργούς του σποτ, είναι ότι η ρομαντική ατμόσφαιρα βοηθάει την κατάσταση ενώ ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι κρασιού περνάει το μήνυμα ότι το αλκοόλ, αντίθετα, δεν βοηθάει.

Η φωνή  στο διαφημιστικό λέει: «Αν θέλετε κάποτε να γίνετε γονείς, ακολουθήστε το παράδειγμα των κουνελιών!«.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό γεννήσεων στην Πολωνία ήταν 1,32 παιδιά ανά γυναίκα το 2015. To υψηλότερο ποσοστό πανευρωπαϊκά ανήκει στην Ιρλανδία, με 13,5 γεννήσεις ανά 1000 άτομα, ακολουθούν η Σουηδία και η Βρετανία με 11,8 γεννήσεις/1000, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στις 8,6 γεννήσεις ανά 1.000 άτομα, κοντά στις άλλες χώρες του νότου της ευρωζώνης.

Το υπουργείο Υγείας της Πολωνίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι προσπαθεί να ενθαρρύνει τους Πολωνούς στην αναπαραγωγική τους ηλικία, μεταξύ 18 και 45 ετών, να υιοθετήσουν έναν υγιή τρόπο ζωής που θα βελτιώσει και την αναπαραγωγική τους υγεία.

https://www.youtube.com/watch?v=cJkX2-I2Amg