Οδηγίες για το τι να κάνουμε κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων εξέδωσε η Πολιτική Άμυνα, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στο νησί.
Στην ανακοίνωση της με τα προτεινόμενα μέτρα για αυτοπροστασία η Πολιτική Άμυνα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η Πολιτική Άμυνα είναι εκεί σε δύσκολες στιγμές, μαζί με τις υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Συστήνει, αποτρέπει, ενισχύει, προστατεύει, εργάζεται για το κοινωνικό σύνολο!»
Τα μέτρα της Πολιτικής Άμυνας
- Μην προσπαθείτε να περάσετε πεζή, από έναν πλημμυρισμένο δρόμο!
- Μην προσπαθείτε να περάσετε ένα γεφύρι όταν το νερό ξεπερνά το ύψος του γεφυριού!
- Μην προσπαθείτε να περάσετε με αυτοκίνητο έναν πλημμυρισμένο δρόμο!
- Αποφεύγετε, ει δυνατόν, να μετακινήσθε όταν πέφτουν καταρρακτώδεις βροχές.
- Αν οδηγείτε, και υπάρχει κακοκαιρία και κακή ορατότητα, σταματήστε το αυτοκίνητό σας στην άκρη του δρόμου.
- Ανάψετε τα μικρά φώτα και περιμένετε να βελτιωθούν οι συνθήκες.
- Απομακρύνετε το αυτοκίνητό σας και άλλο εξοπλισμό από υπόγειους ή άλλους χώρους που είναι δυνατόν να πλημμυρίσουν.
- Σε κάθε περιστατικό έκτακτης ανάγκης, η Πολιτική Άμυνα ενημερώνει ότι είναι δυνατόν να εγκαταλείψουμε βιαστικά το σπίτι μας. Σε τέτοια περίπτωση, είναι καλό να έχουμε σε κάποιο προσιτό μέρος του σπιτιού μας, μια τσάντα με βασικά είδη που θα χρειαστούμε, όπως κουτί Πρώτων Βοηθειών, χρήματα, ραδιόφωνο, φακό, ξηρή τροφή, εσώρουχα, πετσέτες, φάρμακα που παίρνει κάποιο μέλος της οικογένειας, νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης ή πολύτιμα αντικείμενα.









