Κακοκαιρία στην Κύπρο: Παγκύπρια βλάβη στην παροχή ηλεκτρικού – Ποτάμια οι δρόμοι (εικόνες)

Η κακοκαιρία που πλήττει από εχθές την Κύπρο έχει προκαλέσει χιλιάδες προβλήματα με δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, σπίτια και μαγαζιά να πλημμυρίζουν και τις δυσκολίες για όλους να εντείνονται.

Επί ποδός βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες τα συνεργεία της ΑΗΚ, καθώς τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού είναι πολλά.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, κεραυνός χτύπησε γραμμή μεταφοράς, με αποτέλεσμα δύο μονάδες παραγωγής σε Βασιλικό και Δεκέλεια, να τεθούν εκτός λειτουργίας.

«Βενετία» θυμίζουν οι δρόμοι

Η κακοκαιρία συνεχίζει και σήμερα να τρίζει τα δόντια της με την προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ισχυρές καταιγίδες να έχει τεθεί σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί.

Δρόμοι έχουν γεμίσει ύδατα με την Αστυνομία να έχει επιστήσει την προσοχή ήδη στους οδηγούς και να ζητά προσεκτική και αργή οδήγηση και τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, για την αποφυγή ατυχημάτων.

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στη Λεμεσό

Σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ στο Facebook, γύρω στις 9:35 ένας υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του στη Μονή.

Οι υδροστρόβιλοι είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο σε κακές καιρικές συνθήκες.

Η κακοκαιρία από ψηλά

Δείτε τη δορυφορική εικόνα του Met Office Akrotiri, που απεικονίζει την κακοκαιρία πάνω από την Κύπρο.

Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα αναμένεται να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Αναμένεται να πέσει και χαλάζι, ενώ τοπικά τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά διαστήματα πολύ έντονα.