Μείνετε στα ζεστά! Θα κάνει και σήμερα πολύ πολύ κρύο – Η πρόγνωση του καιρού

Μείνετε στα ζεστά! Θα κάνει και σήμερα πολύ πολύ κρύο - Η πρόγνωση του καιρού

Ένα νέο χειμωνιάτικο κύμα με πολύ κρύο αναμένεται να επηρεάσει το νησί μας και τις επόμενες ημέρες. Μπορεί η «Ελπίδα»… να μας αφήνει, ωστόσο δεν θα βγει ο ήλιος ακόμη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής το χιόνι που έπεσε στα ορεινά δεν είναι και συχνό φαινόμενο για την Κύπρο ενώ όπως ανέφερε εντός Σαββατοκύριακου θα έχουμε θερμοκρασίες «αισθητά πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Ο παρατεταμένος χειμώνας αναπόφευκτα όπως είπε ο κ. Νικολαΐδης θυμίζει τα παλιά βιβλία Γεωγραφίας που περιέγραφαν το κλίμα της Κύπρου κι έλεγαν χαρακτηριστικά ότι ο τουρίστας μπορεί να κάνει σκι στην Κύπρο τον Μάιο και μετά να κάνει το μπάνιο του στη θάλασσα!

Παρόμοιο σκηνικό πάντως με χαλαζόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες ζήσαμε τον Μάιο του 2017 στην Κύπρο όπου είχαμε θερμοκρασίες γύρω στους 3 βαθμούς στα ορεινά!

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος ενώ κυρίως μετά το μεσημέρι, αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει νέα πτώση και θα κυμανθεί κοντά στους 10 βαθμούς. Παρόμοιο σκηνικό θα σημειωθεί και στις παράλιες περιοχές, ενώ στα ορεινά, ο υδράργυρος θα αγγίξει το μηδέν.

Μείνετε στα ζεστά λοιπόν!

Διαβάστε επίσης:

Test to Stay: Συνεχή προληπτικά τεστ και σε άλλους κλάδους – Ποια μέτρα θα χαλαρώσουν στη συνέχεια

Test to Stay: Συνεχή προληπτικά τεστ και σε άλλους κλάδους – Ποια μέτρα θα χαλαρώσουν στη συνέχεια

Ζώντας με τη μετάλλαξη BRCA2: Η μητέρα που ξεπέρασε καρκίνο μαστού και παγκρέατος ανοίγει την καρδιά της