Ποδηλασία αγάπης του Πέτρου Στυλιανού για την Γενοκτονία των Ελληνοποντίων

Συνεχίζεται και αυτήν την Κυριακή η ποδηλασία αγάπης του ποδηλάτη Πέτρου Στυλιανού Ππόλου  προς ενίσχυση του Σωματείου «Αγκαλιάζω με αγάπη», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ελληνοποντίων.

Ο ποδηλάτης θα ποδηλατήσει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, 160 χιλιόμετρα με σημείο αφετηρίας το  χωριό του την Τάλα στην Πάφο και κατεύθυνση την επαρχία Λεμεσού.

Ο τερματισμός της ποδηλασίας αυτής θα γίνει στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της γενοκτονίας το οποίο βρίσκεται έξω από τον Σύλλογο των Ελληνοποντίων Άγιος Γεώργιος, μετά το πέρας του ετήσιου Εθνικού Μνημοσύνου της Γενοκτονίας των Ελληνοποντίων που διοργανώνεται στις 16 Μαΐου  2021 . 

Το Σωματείο «Αγκαλιάζω με αγάπη» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνοποντίων στα πλαίσια της ποδηλασίας αγάπης στηρίζει το σκοπό αυτό.

Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, το Σωματείο Δρομέων Κύπρου Περικλής Δημητρίου θα τρέξουν από την Τροχαία Πάφου μέχρι την εκκλησία Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο εις μνήνη αυτών που έχουν χαθεί,  με συνοδεία τον γιο του προέδρου του Συλλόγου των Ελληνοποντίων της Πάφου Ραούλ Τσαχίδη και του ποδηλάτη Πέτρου Στυλιανού Ππόλου.

Όπως αναφέρεται, έξω από την Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων θα γίνεται συλλογή χρημάτων από το Σωματείο «Αγκαλιάζω με αγάπη» εις μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα για την στήριξη των άπορων οικογενειών των Ελληνοποντίων και Ελληνοκυπρίων της Πάφου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στέλνεται το μήνυμα, ότι όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε μια μεγάλη αγκαλιά στα αδέρφια μας τους Ελληνοποντίους και να στηρίξουμε όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται την στήριξη μας, προσθέτοντας πως είναι «μια καλή αρχή και για το μέλλον».

Σημειώνεται πως για τις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας των Ελληνοποντίων οι εμπλεκόμενοι φορείς και διοργανωτές πραγματοποίησαν
 πρόσφατα  επίσκεψη  στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο.