Μικροί ήρωες ενωμένοι… ποτέ νικημένοι! Συγκίνηση και θαυμασμός για την προσφορά παιδιών με καρκίνο στην Εβελίνα

Συγκίνηση και θαυμασμός για την προσφορά του Λουκά και του Ηρακλή

Συγκίνηση προκάλεσε η πράξη των δύο μικρών ηρώων του Λουκά και Ηρακλή που ποδηλάτησαν χτες για να στηρίξουν την φίλη τους ηρωίδα Εβελίνα.

Σύμφωνα με τον ποδηλάτη Πέτρο Στυλιανού Ππόλο και μετά από σχετική άδεια του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, ο Λουκάς που υποβάλλεται σε θεραπεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο αλλά και ο Ηρακλής μετά την επιστροφή του από Νοσοκομείο της Γερμανίας για εξειδικευμένη θεραπεία  μετέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο εκκλησάκι του Αγίου Λουκά της Κριμαίας στα Πετρίδεια με αφορμή την μεταφορά των ιερών λειψάνων της Οσίας Ματρώνας και ποδηλάτησαν προς ενίσχυση της μικρής Εβελίνας. Φίλησαν τα ιερά λείψανα και ευχήθηκαν υγεία σε όλο τον κόσμο.

«Ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές»

Ο κ. Στυλιανού σε δηλώσεις του ανέφερε πως η πράξη των δύο μικρών ηρώων που κάνουν κοινές θεραπείες με την Εβελίνα  και η ποδηλάτηση τους από την περιοχή του Βιοφώς μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά Κριμαίας στην Έμπα , απόστασης δυο χιλιομέτρων περίπου,  προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση τόσο στους διοργανωτές και στους παρευρισκόμενους. Ζήσαμε είπε χαρακτηριστικά συγκλονιστικές στιγμές.

Ο ποδηλάτης Πέτρος Στυλιανού Ππόλος  ανέφερε πως εδώ και δύο εβδομάδες ποδηλατεί  σε όλη την Κύπρο, προς ενίσχυση της μικρής Εβελίνας προκειμένου να μεταφερθεί για αποθεραπεία στην Αμερική σε ένα εξειδικευμένο κέντρο. Όπως σημείωσε τα έξοδα της οικογένειες για την μετάβαση της μικρής Εβελίνας στο εξωτερικό είναι πάρα πολλά και η βοήθεια όλων είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Ήδη η μικρή μετέβη σε  Νοσοκομείο στο Ισραήλ ενώ τώρα επιβάλλεται η μετάβαση της στην Αμερική. Η μικρούλα Εβελίνα διαγνώστηκε τον Οκτώβριο του 2021 μ΄ένα επιθετικό είδος καρκίνου σταδίου IV και από τότε έχει υποβληθεί σε πολλές θεραπείες.

Όλοι στο πλευρό της Εβελίνας

Μετά την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε ο ίδιος στο παρελθόν και την αποθεραπεία του είπε ο κ. Στυλιανού,  στόχος ζωής του είπε είναι η προσφορά που τους μεγάλους ήρωες της ζωής και στον αγώνα τους. Ο Πέτρος Στυλιανού Ππόλος ευχήθηκε στους γονείς της Εβελίνας αλλά και όλων των παιδιών που ταλαιπωρούνται ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός να κάνει το θαύμα του.

Η  οικογένεια της μικρής Εβελίνας ευχαρίστησαν όλους όσους στέκονται δίπλα στην οικογένεια τους και στον αγώνα που δίνουν μαζί με την μικρή Εβελίνα, ώστε να βγει νικήτρια απ΄αυτή την μάχη.

Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου αφού χτες Τετάρτη μεταφέρθηκαν τα  ιερά λείψανα της Αγίας Ματρώνας  στην εκκλησία του Αγίου Λουκά της Κριμαίας στα Πετρίδεια, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Λουκά σύμφωνα με τον Ιερέα της Έμπας πάτερ Μάριο Πολυβίου . Τα ιερά λείψανα είπε ο Ιερέας της Έμπας θα παραμείνουν για μια  εβδομάδα περίπου ενώ το Σάββατο 11 Ιουνίου και την Κυριακή 12 Ιουνίου θα μεταφερθούν στον ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα Έμπας. Δυστυχώς σημείωσε έχει τόσο κόσμο άρρωστο ακόμη και παιδάκια που χρειάζεται την ευλογία των Αγίων. Ο πάτερ Μάριος Πολυβίου σημείωσε πως τα ιερά λείψανα της Αγίας Ματρώνας έχουν έρθει στην εκκλησία της Εμπας πριν τρία με τέσσερα χρόνια περίπου. Την εκδήλωση στήριξε η Αστυνομία Πάφου.

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση:

Διαβάστε ακόμα:

4χρονος Survivor είχε χαθεί στην άγρια φύση – Πώς κατάφερε να ζήσει χωρίς νερό και φαγητό στο κρύο (εικόνες)

H μικρή Λυδία άπλωσε την πιο συγκινητική μπλούζα στην «Μπουγάδα Ευτυχίας» (εικόνες)

Βερολίνο: Σχολική εκδρομή βάφτηκε με αίμα – Όχημα έπεσε πάνω σε μαθητές