Πέθανε καθηγητής και ποιητής Μιχάλης Πιερής – Tο Πανεπιστήμιο Κύπρου τον αποχαιρετά

Πέθανε καθηγητής και ποιητής Μιχάλης Πιερής - Tο Πανεπιστήμιο Κύπρου τον αποχαιρετά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο καθηγητής και ποιητής Μιχάλης Πιερής.

Με μια λιτή ανακοίνωση το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου αποχαιρετούν τον ιδρυτή τους, καθηγητή Μιχάλη Πιερή.

«Ποιητής, συγγραφέας, σκηνοθέτης, μελετητής διεθνούς κύρους και δάσκαλος της τέχνης του λόγου, ο Μιχάλης Πιερής ανέδειξε με το έργο του τη νεοελληνική λογοτεχνία και αγάπησε με απαράμιλλο πάθος την ιδιαίτερη πατρίδα του, την ιστορία της, τους ανθρώπους της», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ένας πολυμεταφρασμένος ποιητης

Ο Μιχάλης Πιερής γεννήθηκε το 1952 στην Εφταγώνια της Κύπρου. Σπούδασε φιλολογία και θέατρο στη Θεσσαλονίνη και στο Σίνδεϋ και δημοσίευσε αρκετές φιλολογικές και κριτικές μελέτες.

Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές στην εκδοτική σειρά του περιοδικού Πλανόδιον και μια θεατρική διασκευή του μεσαιωνικού Χρονικού της Κύπρου του Λεοντίου Μαχαιρά, το οποίο δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Δημοσίευσε (και με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Μιχάλης Εφταγωνίτης) ποιήματα και διηγήματα σε περιοδικά της Κύπρου. Η ποίησή του έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, ιταλικά, καταλανικά, ρωσικά και τουρκικά και έχει τιμηθεί με διακρίσεις σε χώρες του εξωτερικού.

Έζησε για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη Λεμεσό, τη Θεσσαλονίκη, στο Σίδνεϋ, στην Αθήνα, στο Ρέθυμνο, στη Μελβούρνη και ταξίδεψε σε πολλές χώρες. Από το 1993 ζούσε μόνιμα στη Λευκωσία διδάσκοντας ποίηση και θέατρο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Διαβάστε επίσης:

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου

Αυτό το δημόσιο νηπιαγωγείο είναι σκέτο στολίδι! (εικόνες)

Οι «πέτρες» που μας βαραίνουν: Δάσκαλος μαθαίνει στα παιδιά πώς να διώχνουν την κακή διάθεση