Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου

Στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου συγκαταλέγεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σύμφωνα με τη λίστα κατάταξης Ranking Web of Universities, γνωστή και ως Webometrics.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου καταλαμβάνει επίσης την 244η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την 1η θέση παγκύπρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

Η ανάλυση διεξάγεται κάθε έξι μήνες από την Cybermetrics Lab του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας της Ισπανίας με στόχο να παρέχει έγκυρες, αξιόπιστες και πλήρως ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις των πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας ποσοτικές μεθόδους με δείκτες, οι οποίοι επιτρέπουν τη μέτρηση της επιστημονικής δραστηριότητας μέσα στον Παγκόσμιο Ιστό.

Αυτοί οι δείκτες είναι χρήσιμοι για την αξιολόγηση της επιστήμης και της τεχνολογίας ως συμπλήρωμα των αποτελεσμάτων τα οποία παράγονται με βιβλιομετρικές μεθόδους στις επιστημομετρικές μελέτες. Επιπρόσθετα, το μοντέλο λαμβάνει υπόψη με έμμεσο τρόπο, άλλους δείκτες όπως η διδασκαλία, η μεταφορά τεχνογνωσίας και η πολιτική επιρροή.

Σημειώνεται ότι το 90% των Πανεπιστημίων που δημοσιεύονται στο ARWU (Λίστα Σαγκάης) περιλαμβάνονται στα κορυφαία 500 της λίστας Webometrics.