Πένες αραμπιάτα με λουκάνικο

Σήμερα θέλουμε να φάμε ζυμαρικά και σκεφθήκαμε τις πέννες αραμπιάτα. Ένα πιάτο που τα παιδιά που αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις μας το ζητούν συχνά. Το «αραμπιάτα» στα ιταλικά σημαίνει θυμωμένη και ονομάστηκε έτσι για τη πικάντικη και δυνατή γεύση της σάλτσας!

Υλικά

500 γρ. πένες
3 λουκάνικα σε ροδέλες
1 κουτί ντοματάκι κονκασέ
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι
12-15 ελιές θρούμπες χωρίς το κουκούτσι
1 κ.γ. ζάχαρη
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
250 γρ. φέτα σπασμένη σε κομματάκια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτ
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πένες να βράσουν στο μισό χρόνο απ’όσο γράφει το πακέτο. Δεν τις στραγγίζουμε.Ζεσταίνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το ελαιόλαδο, σπάμε λίγο το σκόρδο και το τηγανίζουμε για 1 λεπτό, να αρωματίσει το ελαιόλαδο. Πετάμε το σκόρδο.Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το λουκάνικο και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ντοματάκι, τον βασιλικό, τις ελιές, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και 1 ποτήρι νερό.Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και τη φέτα. Μεταφέρουμε με κουτάλα τρυπητή τις πένες στο τηγάνι και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα.