Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στη Ρούλα Πισπιρίγκου όσον αφορά στο θάνατο της Τζωρτζίνας. Πρόκειται για το παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, που έφυγε από τη ζωή τρίτο κατά σειρά -μετά τις αδερφές του Μαλένα και Ίριδα- σε ηλικία 9 ετών, πριν από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία στις 20:00 μόνο για την 9χρονη Τζωρτζίνα. Η Εισαγγελέας κατόπιν θα αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης, όσο και για το ένταλμα σύλληψης, εντός της ημέρας.

Η μητέρα οδηγείται στην ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναχώρησε από την Πάτρα – συνοδεία ανδρών της Ασφάλειας- περίπου στις 5 το απόγευμα με προορισμό την Αθήνα και τη ΓΑΔΑ.

Ο λόγος για τον οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε εξαρχής στην Εισαγγελία Αθηνών, παρόλο που η προκαταρκτική εξέταση διετάχθη από την Εισαγγελία Πάτρας, αφορά στο ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο οποίος και πυροδότησε τις εξελίξεις, επήλθε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», το οποίο βρίσκεται στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε ή αύριο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τη ΓΑΔΑ.

«Την συνέλαβαν, είναι ύποπτη» δήλωσε η αδελφή της Δήμητρα

Η αδερφή της μητέρας, Δήμητρα Πισπιρίγκου, που ήταν παρούσα τη στιγμή της προσαγωγής δήλωσε στον ALPHA «Tην συνέλαβαν, είναι ύποπτη».

Θρίλερ στην Πάτρα: Οι τοξικολογικές, οι φόβοι της Τζωρτζίνας και νέες μαρτυρίες που σοκάρουν

Τι είναι η κεταμίνη που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Το κομβικό σημείο στην έρευνα ήταν ο εντοπισμός της ουσίας κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Τι είναι η ουσία κεταμίνη;

Η Κεταμίνη χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική ως αναισθητικό και καταπραϋντικό φάρμακο. Δεν χορηγείται ελεύθερα στα φαρμακεία, παρά μόνο στα νοσοκομεία, μετά από ιατρική εντολή. Να σημειώσουμε ότι η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, ήταν νοσηλεύτρια.

Σε μικρές δόσεις δεν προκαλεί παρενέργειες στην καρδιά ή στο αναπνευστικό σύστημα. Σε μεγάλες δόσεις, ωστόσο, προκαλεί σπασμούς, βραδυκαρδία ή ταχυκαρδία και σε σπάνιες περιπτώσεις θάνατο.

Διαβάστε επίσης:

Παράταση μέτρων κατά της πανδημίας αποφάσισε το Υπουργικό

Ποιο είναι το εργασιακό μέλλον των παιδιών μας, ως Ευρωπαίοι πολίτες;

«Τα έκανα σκ@τ@ με τον Νίκο… Πρέπει να μάθω να το βουλώνω»: Πόσο σε νιώθουμε, Σοφία Καρβέλα…