Πατάτες φούρνου με μουστάρδα, μέλι και θυμάρι

Eτοιμάζεστε να μαγειρέψετε κρέας; Αντί να το συνοδεύεσετε με τις κλασικές πατάτες φούρνου σας προτείνουμε μια πιο μοντέρνα εκδοχή τους με μουστάρδα και μέλι. Θα καραμελώσουν και θα λιώνουν σαν λουκούμια στο στόμα σας! Δοκιμάστε τις!

Υλικά:

1,5 κιλό πατάτες
3 κ.γ. μουστάρδα
3 κ.γ. μέλι
40 ml ελαιόλαδο
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
1 κ.γ. ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
Χυμός 1 λεμονιού
1 πρέζα ρίγανη
μερικά κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο. Καθαρίζουμε τις μικρές πατάτες έτσι ώστε να μη χάσουμε πολύ από τη σάρκα τους. Στο multi χτυπάμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το κρασί, το ζωμό, τη ζάχαρη και το λεμόνι, αρκετά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές.Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί σε μέγεθος όπου οι πατάτες να μην είναι η μια πάνω στην άλλη και τις περιχύνουμε με το μείγμα που δημιουργήσαμε στο Multi.Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τη ρίγανη και το θυμάρι, με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.