«Όχι» είπαν οι καθηγητές στις απεργίες για τις εξετάσεις 4μήνων – Η αντίδραση των μαθητών

Μέσω δημοψηφίσματος οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποφάσισαν να μην προβούν σε απεργίες, για να διαμαρτυρηθούν για τις εξετάσεις 4μήνων.

Συγκεκριμένα, με 55% έναντι 45% οι καθηγητές αποφάσισαν να μην κατέλθουν σε απεργία.

Οι καθηγητές προσήλθαν την Δευτέρα (11/11) σε δημοψήφισμα για να αποφασίσουν αν θα κατέλθουν σε απεργίες κατά την περίοδο των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Βάσει των αποτελεσμάτων, μετά την καταμέτρηση των ψήφων, το 55% των καθηγητών «διαφωνεί» με τις απεργίες.

Σημειώνεται ότι δικαίωμα ψήφου είχαν 5,700 καθηγητές.

Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία κατά την διάρκεια του δεύτερου διαλείμματος. Αναλυτικότερα, το δημοψήφισμα διεξήχθη εντός των σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, από τις 10:45 μέχρι τις 11:10.

Δικαίωμα ψήφου είχαν 5710 καθηγητές, από τους οποίους συμμετείχαν συνολικά 5026.

Κατά των απεργιών τάχθηκαν 2718 καθηγητές, ενώ υπέρ ψήφισαν 2228.

Με βάση το καταστατικό της ΟΕΛΜΕΚ, για να προχωρούσαν σε απεργίες χρειάζονταν 2855 ψήφους, δηλαδή 50% +1.

«Μείναμε μόνοι στον αγώνα»

Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές αποφάσισαν να απέχουν από τα μαθήματά τους για δύο ώρες την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, εκφράζοντας την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο για τις εξετάσεις 4μήνων.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ δήλωσε στο sigmalive για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος: «Πλέον μένουμε μόνοι στον αγώνα κατά των τετραμήνων. Θα θέλαμε να είχαμε την στήριξη των καθηγητών μας, ωστόσο σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ. Θα συνεχίσουμε μόνοι μας και θα προχωρήσουμε σε δυναμικά μέτρα».