«Δημοψήφισμα» θα κάνουν οι καθηγητές για τις εξετάσεις τετραμήνων

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία και η αγωνία των μαθητών, καθώς, όπως φαίνεται, το θέμα με τις εξετάσεις τετραμήνων δεν θα λυθεί άμεσα.

Μετά και την εγκύκλιο του Υπουργείο σχετικά με την αξιολόγηση των μαθητών, οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ψηφοφορία σχετικά με τις εξετάσεις τετραμήνων.

Συγκεκριμένα,  τα μέλη της Οργάνωσης καλούνται δια της ψήφου να αποφασίσουν για τα περαιτέρω βήματα της Οργάνωσης στις μέρες διεξαγωγής των εξετάσεων.

Το ερώτημα του «δημοψηφίσματος»

Αναλυτικότερα, στις 11 Νοεμβρίου θα στηθούν κάλπες σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου, και οι καθηγητές θα καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το να πραγματοποιηθούν απεργίες/στάσεις εργασίας κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων στα σχολεία».

Σύμφωνα με πηγές, που επικαλείται η «Καθημερινή», για την ΟΕΛΜΕΚ δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής της επίσημης θέσης που αφορά την μη αποδοχή της εφαρμογής των τετραμήνων στα σχολεία. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που το ερώτημα που θα τεθεί είναι συγκεκριμένο, και αφορά μόνο τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων όπως λέχθηκε συγκεκριμένα.

Η ΟΕΛΜΕΚ αριθμεί γύρω στα 5700 μέλη Παγκύπρια.