Αυτά είναι τα τρία φλέγοντα ζητήματα που συζήτησαν γονείς και Υπουργείο Παιδείας

Αυτά είναι τα τρία φλέγοντα ζητήματα που συζήτησαν γονείς και Υπουργείο Παιδείας

Η αξιολόγηση των μαθητών/τριών, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και το ολοήμερο γυμνάσιο ήταν τα βασικότερα θέματα συζητήθηκαν στη συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Η συνάντηση έγινε την Τρίτη, στο Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τα οποία απασχολούν τους γονείς, μεταξύ των οποίων η αξιολόγηση των μαθητών/τριών, η θεσμοθέτηση της Ολιστικής Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, η αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας στα σχολεία, η λειτουργία του θεσμού του Ολοήμερου Γυμνασίου Διαθεματικής-Διεπιστημονικής Μάθησης, όπως και θέματα που αφορούν στη λειτουργία των Ιδιωτικών Σχολείων.

Συγκεκριμένα, η κ. Μιχαηλίδου προέβη σε προκαταρκτική ενημέρωση για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου όσον αφορά στη λειτουργία του θεσμού του Ολοήμερου Γυμνασίου Διαθεματικής-Διεπιστημονικής Μάθησης, θεσμός ο οποίος από την επόμενη σχολική χρονιά προγραμματίζεται να επεκταθεί, αφού θα λειτουργήσει ένα σχολείο σε κάθε επαρχία.

Επίσης, έγινε αρχική ενημέρωση για τις ενέργειες που προωθούνται από πλευράς Υπουργείου όσον αφορά στη θεσμοθέτηση της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2023-2024, όπως και για την ανάγκη που έχει προκύψει για τροποποίηση της νομοθεσίας που αφορά στα Ιδιωτικά Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των μαθητών/τριών, θέμα για το οποίο έχει αποσταλεί και σχετική επιστολή από τους Οργανωμένους Γονείς και την ΟΕΛΜΕΚ, η Υπουργός, αφού άκουσε τις απόψεις και εισηγήσεις των γονέων, είπε ότι αρχικά θα πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις για φέτος, ώστε να μην επηρεαστούν με οποιοδήποτε τρόπο οι μαθητές/μαθήτριές μας, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις για το πώς θα διαμορφώσουμε τον θεσμό. Η Υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των γονέων ότι η οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί για το θέμα θα πρέπει να είναι προς όφελος των παιδιών μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από πλευράς Υπουργείου, ο Γενικός Διευθυντής, Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Ηλίας Μαρκάτζιης και ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Μαθητές δημοτικών σχολείων κέρδισαν βραβείο για τα καινοτόμα και οικολογικά προϊόντα τους

Κοριτσάκι έκανε την πιο γλυκιά έκπληξη στην γειτόνισσά του που μόλις έχασε τον άντρα της (vid)

Μαθητές δημοτικών σχολείων κέρδισαν βραβείο για τα καινοτόμα και οικολογικά προϊόντα τους