Οικογενειακή απόδραση στο διπλογέφυρο της Τριμίκλινης

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για εκδρομές και εξορμήσεις, για όλη την οικογένεια, στα ορεινά και χωριά της Κύπρου. Κάθε μέρος του νησιού κρύβει όμορφα και ξεχωριστά μυστικά, γνωστά και άγνωστα μέρη που το καθένα κουβαλάει τη δική του ιστορία και περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Η Κύπρος ιδιαίτερα κατά τις περιόδους της Ενετοκρατίας και Φραγκοκρατίας απέκτησε πολλά γεφύρια τα οποία διευκόλυναν τις μετακινήσεις και ένωναν μέρη που τα χώριζε κάποιος ποταμός ή παραπόταμος. Κάθε γεφύρι παρουσιάζει τα δικά του χαρακτηριστικά και τη δική του ομορφιά. Ένα όμως γεφύρι το οποίο βρίσκεται στην κοινότητα της Τριμίκλινης στην επαρχία Λεμεσού παρουσιάζει μία ιδιαιτερότητα: είναι διπλό και είναι γνωστό ως το διπλογέφυρο της Τριμίκλινης. Πάρτε τα παιδία σας και περπατήστε σ’αυτό το μαγευτικό γεφύρι!

Το συγκεκριμένο γεφύρι είναι και το μοναδικό στη Κύπρο διπλογέφυρο, το οποίο κτίσθηκε η πρώτη φάση του, το 1901 όπου χρησιμοποιείτο για να περνούν τα κάρα και η δεύτερη φάση του το 1917, με την εμφάνιση των πρώτων μηχανοκίνητων οχημάτων. Από το σημείο αυτό γινόταν η σύνδεση Λεμεσού – Τριμίκλινης – Τροόδους.