Οικογένεια με δύο παιδάκια στην Κύπρο κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της – Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα

Μπορεί οι μέρες της μεγάλης κρίσης να φαίνεται πως πέρασαν, αλλά –όπως δείχνουν τα πράγματα- αυτό δεν ισχύει για όλους.

Χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά παλεύουν για να επιβιώσουν και να ζήσουν αξιοπρεπώς στο νησί μας, με την ιστορία μιας τετραμελούς οικογένειας –που έφερε στο φως το tothemaonline- να συγκινεί το παγκύπριο.

Μία οικογένεια, που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα χρέη της, ήρθε σε επικοινωνία με το ThemaOnline και τα όσα αποκάλυψε, προκαλούν θλίψη για τον τρόπο που οι τράπεζες χειρίζονται τους δανειολήπτες.

Τετραμελής οικογένεια, λοιπόν, με δύο μικρά παιδάκια, κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο και να χάσει το σπίτι της λόγω χρεών προς την Τράπεζα.

Ένας από τους δύο γονείς περιέγραψε την ιστορία, τόσο της οικογένειας, όσο και τη στάσης της Τράπεζας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, το 2011, πήρε δάνειο με σκοπό την αγορά πρώτης κατοικίας, και σήμερα πρέπει να πληρώσει οφειλές στην Τράπεζα ύψους 180,000€.

Η οικογένεια, αποπλήρωνε το δάνειο της κανονικά τα πρώτα δύο χρόνια, ωστόσο με τα όσα διαδραματίστηκαν το 2013 και την οικονομική κρίση, τόσο ο πατέρας, όσο και η μητέρα έχασαν τις δουλείες τους.

Εκτός αυτού, ένας από τους δύο γονείς, διαγνώστηκε με σοβαρή ασθένεια και έπρεπε να ακολουθεί βεβαρημένο πρόγραμμα αποθεραπείας κάτι που δυσχέραινε ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Υποθήκη και δεύτερο σπίτι

Οι λογαριασμοί έτρεχαν και η οικογένεια προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της. Επιπλέον, υποθήκη στο δάνειο της οικογένειας για αγορά πρώτης κατοικίας, ήταν και το σπίτι του πατέρα ενός εκ των δύο γονιών, στο οποίο διαμένουν τρία άτομα και κινδυνεύει και αυτό να βγει σε πλειστηριασμό.

Η οικογένεια αποτάθηκε παντού για βοήθεια. Σε υπουργούς, βουλευτές ακόμα και στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση. Επίσης, προσπάθησαν διακαώς να έρθουν σε συμφωνία με την Τράπεζα και να επιτευχθεί ένας διακανονισμός του δανείου, ωστόσο αυτό δεν έγινε και έτσι η οικογένεια αφέθηκε στο έλεος των τόκων.

Πλέον η τετραμελής οικογένεια κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο, όπως και η οικογένεια τριών ατόμων που διανέμουν στο υποθηκευμένο σπίτι.

Η οικογένεια ισχυρίζεται πως αν δεν πληρώσουν το δυσβάστακτο ποσό σε 20 μέρες τότε το σπίτι τους, όπως και το υποθηκευμένο θα βγει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.  

Τόσο ο πατέρας, όσο και η μητέρα των δύο παιδιών, βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και καλούνται καθημερινά να ανταπεξέλθουν στο δυσβάσταχτο κόστος ζωής, για να μπορέσουν να κρατήσουν το σπίτι τους και να αναθρέψουν τα παιδιά τους.