ΟΑΥ: Προσωρινή λύση για τις ελλείψεις αντιισταμινικών σιροπιών για παιδιά

Σε ανοικτή γραμμή με τις φαρμακευτικές εταιρείες βρίσκεται ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη αντιισταμινικών σιροπιών για παιδιά, αφού η αύξηση των περιστατικών λοιμώξεων και γαστρεντερίτιδας, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση.

ΕΛΕΙΨΗ ΣΤΑ αντΙισταμινικά σιρόπια

Τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, από τα τρία διαθέσιμα αντιισταμινικά σιρόπια που βρίσκονται στον κατάλογο του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ), μόνο ένα είναι διαθέσιμο, το οποίο είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των έξι ετών και άνω των είκοσι κιλών. Η έλλειψη ενός εκ των δύο σιροπιών, αναμένεται, σύμφωνα με την εταιρεία, να αποκατασταθεί εντός Αυγούστου, ενώ για το δεύτερο δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία αποκατάστασης των ελλείψεων.

ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Ως εκ τούτου, και θέτοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες που έχουν προκύψει στο κοινό, ο ΟΑΥ έχει προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες για προσωρινή κάλυψη του κενού, μέσα από την αγορά αντιισταμινικού σιροπιού, το οποίο θα καλύπτει τα παιδιά κάτω των έξι ετών και το οποίο διατίθεται μέσω του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για ενδονοσοκομιακές ανάγκες. Πρόκειται για μικρές ποσότητες που θα διατίθενται στα φαρμακεία κατόπιν συνταγής και δεν θα έχουν αποθέματα, μέχρι να αποκατασταθούν οι ελλείψεις.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα ΠΟΥ: Οι Κύπριοι μαθητές δεν επηρέαστηκαν από την πανδημία

Πρόσβαση στην πισίνα για όλους, στο δημοτικό κολυμβητήριο Αγλαντζιάς

Τι πρέπει να έχει το φαρμακείο των διακοπών;