«Ο πεθερός μου με είπε τεμπέλα, επειδή γέννησα με καισαρική»

«Ο πεθερός μου με είπε τεμπέλα, επειδή γέννησα με καισαρική»

Κάθε γυναίκα βιώνει την εγκυμοσύνη της διαφορετικά. Άλλες γυναίκες πιο ήπια, άλλες πιο δύσκολα, ωστόσο σε όλες τις περιπτώσεις η εγκυμοσύνη έχει τις δυσκολίες της.

Όταν φτάνει η ώρα του τοκετού, η καισαρική τομή αποτελεί μία σωτήρια λύση για τις δύσκολες εγκυμοσύνες, ωστόσο δεν είναι η «εύκολη» λύση όπως νομίζουν μερικοί, αφού δεν παύει να είναι μια εγχείριση.

Μια μαμά μοιράστηκε  τη δική της δυσάρεστη εμπειρία, όταν βρέθηκε να υπερασπίζεται τον εαυτό της απέναντι στον πεθερό της που… της έσυρε τα εξ αμάξης, επειδή γέννησε με καισαρική. 

«Στο πρώτο μου κιόλας παιδί, τη μικρή μου, ξεκίνησα με σκοπό να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό. Η διαδικασία όμως κράτησε ώρες, ώσπου δεν είχα άλλη επιλογή απ’ το να γεννήσω επειγόντως με καισαρική τομή.

Η ταλαιπωρία, όπως καταλαβαίνει καλά κάθε μαμά, ήταν διπλή – πέρασα τους πόνους του φυσιολογικού τοκετού χωρίς αποτέλεσμα και βιώσα μια εγχείριση στο καπάκι, με ότι συνεπάγεται αυτό για το σώμα μου. Ευτυχώς, το κοριτσάκι μου βγήκε υγιές κι έτσι τίποτα απ’ όλ’ αυτά δεν είχε σημασία.

Φαίνεται, όμως, ότι για κάποιους είχε. Όταν ο πεθερός μου ήρθε να το δει, το πρώτο του σχόλιο δεν αφορούσε την εγγονή του αλλά εμένα. “Τεμπέλιασες μου φαίνεται και δεν έσπρωξες καλά” είπε γελώντας, δήθεν σαν αστείο.

Εγώ, όμως, ξέρω καλά τι άνθρωπος είναι και ξέρω ότι πίσω απ’ το δήθεν αστείο του κρυβόταν ένα καρφί για μένα, επειδή με θεωρεί κακή νοικοκυρά γενικότερα. Το θέμα του είναι μονίμως ότι ο γιος του, όπως κι εκείνος άλλωστε, δεν επιτρέπεται να κάνουν δουλειές που έχουν σχέση με το σπίτι ή το παιδί.

Αυτές οι απόψεις κρυβόταν πίσω από εκείνο το κακόβουλο σχόλιο που τόλμησε να κάνει για να δηλητηριάσει την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»

Πηγή: Mirror

Διαβάστε επίσης:

«Νόμιζα ότι η καισαρική είναι η εύκολη λύση… Έκανα λάθος»

Αγαπητή μαμά που γέννησες με καισαρική, δεν «απέτυχε» το σώμα σου

«Η απροσδόκητη καισαρική μου με έκανε να νιώσω λιγότερο μητέρα»