«Ο Ιππότης της Ρόδου»: Μια υπέροχη, βραβευμένη νουβέλα από την Αμαλία Πικρίδου Λούκα

Κυκλοφόρησε η βραβευμένη νουβέλα “Ο Ιππότης της Ρόδου” της Αμαλίας Πικρίδου Λούκα από τις Εκδόσεις Ζωή και Τέχνη.

Το βιβλίο αναφέρεται σε μια  ιστορία που παρουσιάζει πτυχές της ζωής… με τους διαφορετικούς χαρακτήρες των ανθρώπων, με τις διαπλοκές, τα μυστικά, τα πάθη, τα αισθήματα, την καθημερινότητα, τις επιχειρήσεις, τις σχέσεις και την εξέλιξη της ζωής σήμερα.

Η ιστορία

Σύμφωνα με την περίληψη του βιβλίου, στην κοινωνία του νησιού ίσως όλα να φαίνονται ότι κυλούν ομαλά και ελεγχόμενα. Μια κοινωνία μικρή και κλειστή που όμως δεν διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη. Ίντριγκες, έρωτες, συμφέροντα και παιγνίδια.

Η Μαρία μεγαλώνει στην ζεστή αγκαλιά της οικογένειας της …μια οικογένεια αγαπημένη. Κάποια στιγμή αρχίζουν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα…και ένας κρυφός θαυμαστής. Με τον ρομαντισμό που διακρίνει την ηλικία της τον ονομάζει Ιππότη. Είναι όμως ένα απλό γοητευτικό παιγνίδι, μια αληθινή αγάπη ή μια παγίδα; Υπάρχουν φιλίες αγνές η όχι;

Τι γίνεται όταν επιτέλους ξεκινά την ζωή της και τα πράγματα ανατρέπονται ξαφνικά; Όταν αντιλαμβάνεται ότι αυτοί που την αγάπησαν στην προσπάθεια τους να την προστατέψουν την άφησαν να ζει σε ένα ψεύτικο κόσμο;

Λίγα λόγια για την Αμαλία Πικρίδου Λούκα

Η Αμαλία Πικρίδου Λούκα γεννήθηκε στην Πάφο.

Σπούδασε στην Ιταλία Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και συνέχισε τις σπουδές της στο Cambridge College όπου παρακολούθησε Business Management, Marketing and Advertising και στο Oxford University όπου παρακολούθησε Visual Arts. Είναι επίσης εγκεκριμένη Life Coach. Διατηρεί Γραφείο Υπηρεσιών και τον πρώτο Εκδότικο Οίκο στην Πάφο με την επωνυμία “Εκδόσεις Ζωή και Τέχνη”.

Ασχολείται επαγγελματικά με την συγγραφή και έχει βραβευτεί σε όλα τα είδη συγγραφής, από λογοτεχνικές εταιρείες, λογοτεχνικά περιοδικά, εκδοτικούς οίκους, Δήμους και λογοτεχνικές ιστοσελίδες στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Αυστραλία. Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί σε Κύπρο και Ελλάδα τρία παιδικά μυθιστορήματα της και μια νουβέλα και ένα θεατρικό στην Αυστραλία ενώ αρκετά διηγήματα όπως και άρθρα της έχουν συμπεριληφθεί σε εκδόσεις λογοτεχνικών περιοδικών και λογοτεχνικών ιστοσελίδων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Έχουν επίσης επιλεγεί διηγήματα και μελέτες της τα οποία έχουν συμπεριληφθεί σε συλλεκτικές εκδόσεις του ΕΠΟΚ Ελλάδος.

Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται επίσης με την ζωγραφική. Έχει βραβευτεί και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Αγγλία, Ελλάδα, Κύπρο και Σαγκάη. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Σε συνεργασία με το Πετρίδειο Ίδρυμα έχει θεσμοθετήσει 4 Πανελλήνια Βραβεία Συγγραφής, τα βραβεία «Χριστόδουλος και Μαρία Πετρίδη».

Έχει λάβει τις ακόλουθες τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά της στα Γράμματα και τις Τέχνες:

Τιμηρικό Δοκτοράτο για την ενασχόληση και προσφορά της στην Τέχνη.

Βράβευση από τον Δήμο Πάφου για την προσφορά της στα Γράμματα και τον Πολιτισμό.

Παγκύπριο βραβείο απο το BPW Λεμεσού για την προσφορά της στα Γράμματα και τον Πολιτισμό.

Παγκόσμιο Βραβείο απο την International Art Academy για την προσφορά της στα Γράμματα και τις Τέχνες.

Διαβάστε ακόμα:

Παραλίμνι: Πατριός κακοποιούσε σεξουαλικά δύο ανήλικες αδελφές και ο πατέρας τους κατέθεσε εναντίον τους!

Από το Αφγανιστάν στο Κεντάκι: Συγκλονίζει ο πατέρας που έσωσε τα παιδιά του από τον εφιάλτη των Ταλιμπάν

Ξεχάστε τις καταθέσεις και τον χρυσό: Αυτή είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε τώρα για τα παιδιά σας!