Ξεχάστε τα bitcoin και τον χρυσό: Αυτή είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε τώρα για τα παιδιά σας!

Ξεχάστε τις καταθέσεις και τον χρυσό: Αυτή είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε τώρα για τα παιδιά σας!

Τα σετ LEGO γίνονται πιο ακριβά με την πάροδο του χρόνου χάρη στην «υψηλή συλλεκτική αξία» σε συνδυασμό με τη μείωση της προσφοράς, σύμφωνα με ερευνητές στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Μόσχας.

Ξεχάστε τα κρυπρονομίσματα και το Blockchain – οι επενδυτές μπορεί να θέλουν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να βάλουν τα χρήματά τους σε μπλοκ LEGO, τα οποία εκτιμώνται γρηγορότερα ακόμη και από τον χρυσό. Έτσι αναφέρει πρόσφατη μελέτη, η οποία έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που πλέον οι γονείς θα βλέπουν τα σκορπισμένα τουβλάκια στα δωμάτια των παιδιών τους.

Αξία που ανεβαίνει χρόνο με τον χρόνο τα σετ LEGO

Ερευνητές στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Μόσχας βρήκαν ότι τα σετ LEGO που έχουν αποσυρθεί εκτιμήθηκαν σε αξία 11% ετησίως από το 1987 έως το 2015. Πρόκειται για τον ταχύτερο και καλύτερο ρυθμό από αυτόν του χρυσού, των μετοχών, των ομολόγων, των φιλοτελικών εμπορικών σημάτων και των κρασιών.

Τα σετ LEGO γίνονται πιο ακριβά με την πάροδο του χρόνου χάρη στην «υψηλή συλλεκτική αξία» σε συνδυασμό με τη μείωση της προσφοράς, αναφέρει η έκθεση. Τα περισσότερα σετ LEGO αποσύρονται μετά από μερικά χρόνια.

Οι τιμές των LEGO είναι σχετικά ανεπηρέαστες από το χρηματιστήριο, σύμφωνα με τη μελέτη, και αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008.

LEGO όπως… αντίκες

Ο συγγραφέας της μελέτης είπε ότι τα τουβλάκια LEGO θα μπορούσαν να είναι εξίσου αξιόλογη επένδυση όπως τα κοσμήματα, οι αντίκες ή άλλα έργα τέχνης. Ένα μεγάλο σετ είχε απόδοση 2.230% σε οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι τιμές των LEGO αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, καθώς παιδιά και ενήλικες χρησιμοποιούσαν τα σετ για να αντιμετωπίσουν τη μακροχρόνια παραμονή στο σπίτι.

Οι καλύτερες επενδύσεις είναι «θεματικά σύνολα» που βασίζονται σε διάσημα κτίρια, διακοπές ή franchise ψυχαγωγίας όπως το Star Wars. Ανάμεσα στα πιο ακριβά μοντέλα είναι τα αντίγραφα του Millennium Falcon, του Imperial Star Destroyer και του Taj Mahal.

«Δεκάδες χιλιάδες προσφορές γίνονται στη δευτερογενή αγορά LEGO», είπε η καθηγήτρια Victoria Dobrynskaya. «Ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη τις μικρές τιμές των περισσότερων σετ, αυτή είναι μια τεράστια αγορά που δεν είναι γνωστή στους παραδοσιακούς επενδυτές».

Μελετήθηκε μόνο η πώληση νέων μη ανοιγμένων κιτ.

πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμα:

Νέο Κυπριακό Μουσείο: Ετοιμάζεται το μεγαλύτερο πολιτιστικό στολίδι της Κύπρου – Δείτε τις πρώτες εικόνες

Τραγωδία: Ξεκληρίστηκε οικογένεια ανήμερα Χριστουγέννων από… χριστουγεννιάτικο δέντρο

Θρήνος στην Ελλάδα: Πέθανε 3χρονη έπειτα από υψηλό πυρετό – Τι συνέβη