«Ο γιος μου έκανε μία υπέροχη κίνηση που με έκανε να νιώσω κακή μητέρα»

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι τεράστια πρόκληση και το ομορφότερο στον κόσμο την ίδια στιγμή. Και ειδικά, όταν το βλέπεις να μεγαλώνει, σε κάνει περήφανη/ο. Τι γίνεται όμως όταν προσφέρεται να σου δώσει λεφτά επειδή δυσκολεύεσαι οικονομικά; Όπως λέει και αυτή η μαμά είναι κάτι που δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς.

«Δεν το περίμενα, αλλά βρέθηκε ένας άνθρωπος στη ζωή μου που ήθελε να με βοηθήσει οικονομικά και αυτό με έκανε να νιώσω πολύ άβολα. Πρόκειται για τον 14χρονο γιο μου. Πρόσφατα κάναμε μια συζήτηση και του αποκάλυψα πώς οι πιο ακριβοί λογαριασμοί είναι το ίντερνετ και το τηλέφωνο. Τρομοκρατήθηκε και μου είπε ότι θα μου δώσει χρήματα.

Και όπως καταλαβαίνετε, ήταν η σειρά μου να τρομοκρατηθώ. Του εξήγησα ότι οι λογαριασμοί του σπιτιού είναι δική μου ευθύνη και ότι δεν πρέπει να τον απασχολούν. Μετά από μια βδομάδα ωστόσο, μου είχε αφήσει $50 στον πάγκο της κουζίνας – τα οποία είχε κερδίσει φροντίζοντας τη γάτα του γείτονα όσο εκείνος έλειπε.

Το να μου δίνει χρήματα που κέρδισε με φέρνει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Είναι δική μου δουλειά να τον φροντίζω. Πάντα περίμενα πολλά απ’ αυτό το παιδί! Δεν είναι κακομαθημένο – είναι το μοναχοπαίδι μιας μαμάς που το μεγαλώνει μόνης της και στο σπίτι τους μπαίνει ένα εισόδημα. Ξέρει τις δυσκολίες της πραγματικής ζωής και τι πάει να πει ευθύνη.

Ακόμη και στο σπίτι με βοηθάει. Αν ήμασταν παραπάνω ίσως είχε λιγότερα να κάνει όμως τον μεγάλωσα με το αίσθημα της ενσυναίσθησης. Όπως και εγώ! Ήμουν το 7ο παιδί της οικογένειας και πάντα μοιραζόμουν τις δουλειές με τα αδέρφια μου. Ωστόσο, το να θέλει να μου δώσει χρήματα, όσο γλυκό και αν είναι σαν χειρονομία, μου φαίνεται λάθος.

Φυσικά και νιώθω περήφανη για αυτό το αγόρι και θέλω μεγαλώνοντας να δουλέψει. Αλλά για εκείνον, όχι για μένα! Δεν είμαι δική του ευθύνη και θέλω να το καταλάβει. Δεν μπορώ να δεχτώ τα χρήματά του.

Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ όλο αυτό χωρίς να τον πληγώσω»