Nicosia Mall: O No1 προορισμός για ψώνια στην Κύπρο – Εδώ θα βρεις όλα τα διεθνή και τοπικά brands!

Το Νicosia Mall κερδίζει με γοργά βήματα τη θέση που του αξίζει στο λιανικό εμπόριο. Στους πρώτους οκτώ μήνες λειτουργίας του έχει ξεπεράσει τις αναμενόμενες  προσδοκίες.

Από την πανηγυρική έναρξη του το Νοέμβριο του 2018 και τη θερμή υποδοχή του από καταναλωτές, το νέο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά, αποτελώντας πόλο έλξης για το κοινό το οποίο κατακτά και μετατρέπει σε αφοσιωμένους πελάτες.

Ο σημαντικά ψηλός αριθμός επισκεπτών, καθώς και οι παράμετροι ικανοποίησης και αφοσίωσης του κοινού, οι οποίοι, εξετάζονται ανά τετραμηνία μέσα από εξειδικευμένες έρευνες, καταδεικνύουν ότι ο καλά μελετημένος σχεδιασμός του Nicosia Mall ως εμπορικός προορισμός και ο πελατοκεντρικός τρόπος λειτουργίας του, έχουν επιφέρει θετικό αποτέλεσμα. Ακόμη πιο σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι τα στοιχεία υποδεικνύουν ένα λαμπρό μέλλον.

Παράμετροι επιτυχίας

H επιτυχία του είχε διαφανεί από νωρίς αφού αποτέλεσε εξαίρεση και στο γεγονός ότι η έναρξη της λειτουργίας του σηματοδοτήθηκε με 100% πληρότητα σε όλους τους εμπορικούς του χώρους.

Στους 8 μήνες που ακολούθησαν, στο χώρο έχουν εισέλθει πάνω από 3,7 εκατομμύρια καταμετρημένοι επισκέπτες, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, ο μέσος όρος μηνιαίων επισκεπτών ξεπερνά τις 407,000.

Η επιτυχία του νέου εμπορικού κέντρου αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο μέσα από τις έρευνες αγοράς οι οποίες στόχο έχουν να καταγράψουν το προφίλ των επισκεπτών, τις συνήθειες και τις προτιμήσεις τους και πως αυτές σχετίζονται με την απόδοση του εμπορικού κέντρου. Σε ένα σημαντικό βαθμό, σύμφωνα με τα στοιχεία, το Nicosia Mall, προσελκύει κοινό, το οποίο το προτιμά και το επιλέγει, λόγω της εύκολης πρόσβασης που παρέχει, της ποικιλίας των καταστημάτων, καθώς και της σύγχρονης υπεραγοράς του. Εξίσου σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη τους ότι πρόκειται για ένα νέο προορισμό αγορών, θεωρείται το γεγονός ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία των επισκεπτών, το Nicosia Mall αποτελεί αυτή τη στιγμή τον βασικό προορισμό για ψώνια.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την επιλογή της στρατηγικής που έθεσε και ακολούθησε η Διεύθυνση του Εμπορικού Κέντρου, η οποία επικεντρώνεται στην παροχή μιας βελτιωμένης εμπειρίας στα ψώνια, πάντα με επίκεντρο τον καταναλωτή.

Μέσα από τον λεπτομερή και εξιδεικευμένο σχεδιασμό του, το Nicosia Mall έχει δημιουργήσει ένα χώρο όπου με δεξιοτεχνία έχουν αναμειχθεί οι αμέτρητες επιλογές επώνυμων καταστημάτων και άλλων επιχειρήσεων, με τρόπο κατά τον οποίο δημιουργούνται θετικές συνέργειες και μεγιστοποιείται η ικανοποίηση των καταναλωτών.

Η ποικιλιά σε brands

Ως αποτέλεσμα του δεξιοτεχνικού αυτού συνδυασμού, το Nicosia Mall διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε διεθνείς και τοπικές εμπορικές αλυσίδες, κάτω από την ίδια στέγη ενώ δικαιωματικά  μπορεί να θεωρηθεί ως ένας εμπορικός προορισμός που αριστεύει ταυτόχρονα μάλιστα σε δυο επίπεδα: της ποιότητας και της ποσότητας των καταστημάτων του. Η δύναμη αυτή που κατά αποκλειστικότητα διαθέτει, επικυρώνεται και από το γεγονός ότι εντός του, δραστηριοποιείται αριθμός διεθνών brands, τα οποία έχουν αποκλειστική παρουσία στην Κύπρο, στο Nicosia Mall και προσφέρουν ένα διεθνή και νέο αέρα στην κυπριακή αγορά.

Η τοποθεσία

Η τοποθεσία του Nicosia Mall γίνεται επίσης εμφανής ως προτέρημα και κατατάσσεται πρώτο από τους επισκέπτες ως κίνητρο προς την απόφαση τους να το επισκέπτονται. Τα δεδομένα αναδεικνύουν τη δυναμική της περιοχής. Παράλληλα η ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ των επισκεπτών, περιλαμβάνει αφοσιωμένους πελάτες από τις μεγαλύτερες αστικές περιοχές  της Λευκωσίας. Η εύκολη πρόσβαση, μαζί με την άνεση που προσφέρει, είναι δυο σημαντικοί παράγοντες που σε συνδυασμό έχουν οδηγήσει στην σταθερή του άνοδο. Η άνεση έχει εξάλλου ενσωματωθεί στην συνολική εμπειρία του επισκέπτη με τρόπο επαγγελματικό και προσεγμένο. Πρωτοποριακές υπηρεσίες όπως το έξυπνο σύστημα στάθμευσης έχουν εφαρμοστεί με γνώμονα την αποφυγή της δυσαρέσκειας που προκαλείται στους οδηγούς ως απόρροια της κυκλοφοριακής συμφόρησης που συχνά συνδέεται με προορισμούς υψηλής επισκεψιμότητας.

Άνετοι χώροι

Φιλοσοφία του Nicosia Mall, είναι όπως ο καταναλωτής  ξοδεύει το χρόνο που διαθέτει, μόνο σε εκείνα που απολαμβάνει και τον ευχαριστούν. Οι άνετοι σε πλάτος και ατμόσφαιρα πολυτελείς διάδρομοι του εμπορικού κέντρου, συμβάλλουν στο στόχο της βελτιωμένης εμπειρίας, ακόμη και στη διάρκεια των πιο πολυσύχναστων περιόδων.

Για τον ίδιο λόγο, της βελτιωμένης δηλαδή εμπειρίας και της διευκόλυνσης, τα καταστήματα έχουν συνδυαστεί με δημοφιλή εστιατόρια, καφετέριες αλλά και άλλες εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και υπηρεσιών 5*. Παράλληλα η παρουσία της υπεραγοράς Αθηαινίτη εντός του εμπορικού κέντρου, συμβάλλει δυναμικά στην επίτευξη της επιτυχίας ενός χώρου που περιλαμβάνει τα πάντα και λειτουργεί ως ένας one-stop προορισμός.

Τα Rio Premier Cinemas, τα οποία ξεκίνησαν πρόσφατα τη λειτουργία τους, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το εμπορικό κέντρο παρέχει στο κοινό τα πάντα, στην καλύτερη δυνατή εκδοχή τους. Οι έξι υπερσύγχρονες κινηματογραφικές οθόνες προσφέρουν μια αναβαθμισμένη κινηματογραφική εμπειρία η οποία περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα διαδραστικά καθίσματα δονήσεων και παλμών, πολυδιάστατο ήχο Dolby Atmos και  εικόνα 4Κ μέσα από Laser προτζέκτορες. Για αυτό και ο θεατής «ζει στην εικόνα», «αγγίζει τον ήχο» και «μπαίνει στο επίκεντρο της ιστορίας». Η παροχή υπηρεσιών όπως η δυνατότητα για online αγορές εισιτηρίων και η επιλογή θέσεων ανεβάζουν τον πήχη της κινηματογραφικής εμπειρίας ακόμη πιο ψηλά.

Ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον

Η φιλοσοφία γύρω από τη συνολικά αναβαθμισμένη εμπειρία, σε συνδυασμό με την ευνοϊκή τοποθεσία αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έχει υλοποιηθεί ο συγκερασμός των καταστημάτων, είναι παράγοντες που έχουν συμβάλει στην επιτυχία του Nicosia Mall, σε ότι αφορά την προσέλκυση αλλά και την διατήρηση του κοινού και εν δυνάμει αγοραστών.

Η πρόκληση για κάθε νέα επιχείρηση είναι να διεισδύσει στις συνήθειες του κοινού και να καταφέρει να καταστεί πρώτη του επιλογή. Στην περίπτωση του Nicosia Mall, ο στόχος έχει επιτευχθεί με ταχύτητα πέρα από τις προσδοκίες. Τα συγκρινόμενα ποσοστά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τετράμηνου του 2019 αναδεικνύουν τη σταθερή του ανάπτυξη καθώς και την δημιουργία αφοσιωμένων πελατών που το επισκέπτονται σε εβδομαδιαία βάση. Οι συγκεκριμένες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι το εμπορικό κέντρο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη  και τις καρδίες του κοινού.

Σχολιάζοντας την μέχρι τώρα πορεία αλλά και τα μελλοντικά πλάνα του εμπορικού κέντρου,  η Διεύθυνση του Nicosia Mall, αναφέρει ότι  “θα συνεχίσουμε να κατευθύνουμε τις προσπάθειες στην συνεχή εξέλιξη της μοναδικής εμπειρίας που προσφέρουμε, ανταποκρινόμενοι πάντα στις ανάγκες των επισκεπτών μας, οι οποίοι είναι στο επίκεντρο κάθε μας ενέργειας».