Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Υπουργός Υγείας – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Υπουργός Υγείας - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Το Υπουργικό είναι προγραμματισμένο την Τετάρτη στις 9:30.

Ο Υπουργός Υγείας πραγματοποιήσε συνάντηση με την Συμβουλευτική ομάδα, όπου και κατέθεσαν τις εισηγήσεις τους για τον περιορισμό της έξαρσης της πανδημίας.

Η εισήγηση που έχει κλειδώσει για τα σχολεία είναι η άποψη της πλειοψηφίας για επαναλειτουργία σχολείων στις 10 Ιανουαρίου με αύξηση στους δειγματοληπτικούς ελέγχους, δύο κάθε εβδομάδα.

Ωστόσο, η τελική απόφαση θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπέρ της επαναλειτουργίας το Υπουργείο Παιδείας

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων τάσσεται και το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, στο τραπέζι της αποψινής σύσκεψης θα τεθούν και επιπλέον μέτρα, με στόχο την αναχαίτιση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων, όπως η μείωση του αριθμού ατόμων σε οικίες, τα οποία από 20 θα μειωθούν πλέον σε 10, καθώς επίσης και η μείωση των παρευρισκόμενων σε εκκλησίες, χώρους εστίασης, γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Επίσης, στο τραπέζι προς συζήτηση θα τεθεί και το θέμα των εκδηλώσεων των Θεοφανίων, οι οποίες ανησυχούν αρκετά τους ειδικούς, αφού αναμένεται να παρατηρηθεί μεγάλος συγχρωτισμός και ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να προταθεί από τους ειδικούς η λήψη μέτρων σε αυτές τις εκδηλώσεις, ωστόσο, η απόφαση εναπόκειται στην Κυβέρνηση.

Εξάλλου, μερίδα επιστημόνων φαίνεται να προκρίνει τη μείωση της περιόδου καραντίνας των κρουσμάτων από δέκα μέρες σε πέντε, ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας δεν βλέπει επί του παρόντος θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα θα γίνουν από τον Υπουργό Υγείας μετά το τέλος της αυριανής σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: