Νέα καταγγελία εναντίον του Μακάρειου: 11χρονη έχασε την ωοθήκη της από ιατρική αμέλεια

Νέα καταγγελία εναντίον του Μακάρειου: 11χρονη έχασε την ωοθήκη της

Μία νέα καταγγελία για ιατρική αμέλεια εναντίον ιατρών του Μακάρειου Νοσοκομείου τέθηκε ενώπιον του Υπουργού Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, πριν από μία βδομάδα γονείς 11χρονης απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό Υγείας καταγγέλλοντας γιατρούς του Μακάρειου ισχυριζόμενοι ότι λόγω ιατρικής αμέλειας και αδικαιολόγητης καθυστέρησης, η κόρη τους «έχασε» την ωοθήκη της.

Τι ακριβώς συνέβη

Οι γονείς όπως αναφέρουν στην επιστολή, μετέφεραν την κόρη τους με πόνους στο Μακάρειο και αφού υπήρξε καθυστέρηση στη διενέργεια MRI η ανήλικη «έχασε» τελικά την ωοθήκη της. Οι γονείς μάλιστα ισχυρίζονται ότι αρχικά πήραν διαβεβαιώσεις από γιατρούς ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Ο Υπουργός Υγείας μελετά τη νέα καταγγελία και δεν αποκλείεται να διορίσει ερευνώντα λειτουργό τις επόμενες ώρες.

Σύσκεψη σήμερα στο Μακάρειο  για τον θάνατο της 15χρονης

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί σύσκεψη στο Μακάρειο Νοσοκομείο μεταξύ του Υπουργού Υγείας και του ΟΚΥπΥ για το θέμα που προέκυψε μετά την διαθεσιμότητα δύο γιατρών του Νοσηλευτηρίου, για το θάνατο της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση της διαθεσιμότητας δύο γιατρών του Μακάρειου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας στηρίζοντας τους συναδέλφους τους. Οι γιατροί εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τις διαθεσιμότητες, χαρακτηρίζοντάς τες ως αχρείαστες και άδικες.

Πάντως, οι φωνές διαμαρτυρίας για τις δύο διαθεσιμότητες δεν φαίνεται να κοπάζουν, καθώς ήδη οι γονείς μεταμοσχευμένων παιδιών εξήγγειλαν κινητοποίηση με νέα διαμαρτυρία την Τρίτη το απόγευμα, έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας μετά την σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Κύπρος: Καταρρακτώδεις βροχές και έντονα καιρικά φαινόμενα – Ποιες περιοχές βρίσκονται σε επιφυλακή

Οι 3 λόγοι που το μωρό μασάει τη γλώσσα του – Ο παιδίατρος σάς συμβουλεύει τι να κάνετε

Ανείπωτη τραγωδία: Μωράκι μόλις 3 εβδομάδων πέθανε μέσα στον μάρσιππο!