Ανείπωτη τραγωδία: Μωράκι μόλις 3 εβδομάδων πέθανε μέσα στον μάρσιππο!

Ανείπωτη τραγωδία: Μωράκι μόλις 3 εβδομάδων πέθανε μέσα στον μάρσιππο!

Ένα από τα πιο χρήσιμα αξεσουάρ στην ζωή της νέας μαμάς είναι ο μάρσιπος.  Πόσο επικίνδυνος, ωστόσο μπορεί να γίνει για το μωρό;  Για το αγοράκι της ιστορίας ο μάρσιπος αποδείχθηκε μοιραίος.

Το τριών εβδομάδων μωράκι πέθανε από ασφυξία, όταν το σαγόνι του πιέστηκε στο στήθος του, ενώ βρισκόταν μέσα στον μάρσιπο. 

Το σχετικά χαμηλό βάρος του μικρού μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα λιγότερο έλεγχο των μυών και του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τη δυσκολία στη διατήρηση ενός  αεραγωγού από τον τρόπο που ήταν τοποθετημένο το παιδί στον μάρσιπο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το σώμα του μωρού δεν ήταν καλά προσαρμοσμένο στον μάρσιπο και σε πολλούς δεν φαινόταν ότι είχε μέσα παιδί. Αφότου διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο, η μητέρα κατέρρευσε.

Η ίδια αρνήθηκε να συμμετάσχει στην έρευνα, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας.

Τι θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Πρόσφατη γαλλική έρευνα σε 19 θανάτους παιδιών μέσα σε μαρσίπους συνέστησε, ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πριν το παιδί κλείσει τους 4 μήνες.

Αν, λοιπόν, χρησιμοποιείτε μάρσιπο, καλό θα ήταν να απομακρύνεται το πηγουνάκι του μωρού από το στήθος σας, να σιγουρευτείτε ότι είναι σε κοντινή απόσταση για να του δώσετε φιλί, η πλάτη του να στηρίζεται σωστά και να έχετε πάντα την προσοχή σας στο μωρό.

Διαβάστε επίσης:

«Γάμος δεν είναι η δέσμευση και η πίστη, αλλά αυτή η συμβουλή που κανείς δεν θα σου δώσει…»

Μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτου με φορτηγό – 4 τραυματίες, ανάμεσά τους 2 παιδιά

Θλίψη για τον μικρό Ζαχαρία – Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός στον μαχητή της ζωής