Να επιστρέψουν στο σπίτι τους θέλουν τα αδέρφια του Στυλιανού – Οι ενέργειες των αρχών

Τέλος δεν φαίνεται να έχει η υπόθεση αυτοκτονίας του 14χρονου Στυλιανού, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, εξαιτίας της βίας που δεχόταν στο οικογενειακό περιβάλλον.

Τα μικρά του αδέρφια, μάλιστα, φέρεται να θέλουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, αφού μετά το τραγικό συμβάν βρίσκονται σε παιδική στέγη για την προστασία τους.

Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου θα παραμείνουν υπό τη φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας, σε παιδική στέγη, τα δύο αδέλφια του άτυχου Στυλιανού, που έθεσε τέρμα στη ζωή του προ ημερών σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη.

Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της δικηγόρου της οικογένειας όπως γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να δοθούν όλες οι βοήθειες ώστε να καταστεί το σπίτι της οικογένειας του άτυχου 14χρονου κατάλληλο για διαβίωση, καθώς σήμερα είναι σε άθλια κατάσταση, με σκοπό να επιστρέψουν τα δυο παιδιά.

Η δικηγόρος Τασούλα Τζίρτη, που παρουσιάστηκε για την οικογένεια, δεν έφερε ένσταση στην ανανέωση του διατάγματος προσωρινής κηδεμονίας από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ζήτησε ωστόσο όπως οι διαδικασίες γίνουν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι η 10χρονη αδελφή του άτυχου Στυλιανού καθώς και ο μικρότερος αδελφός, έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στο σπίτι τους με τον πατέρα τους και να πάνε πίσω στο σχολείο του χωριού τους όπου φοιτούσαν και πριν το τραγικό συμβάν.

Η πρόταση για την αναδοχή

Στο μεταξύ, οι νονοί της 10χρονης εξέφρασαν την ετοιμότητα να πάρουν τα δύο παιδιά υπό τη φροντίδα τους, ως ανάδοχοι, ώστε να μην μένουν σε Παιδική Στέγη εφόσον και τα ίδια δεν το επιθυμούν. Ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να προηγηθούν όλες οι διαδικασίες που θα κρίνουν κατά πόσον οι νονοί της μικρής είναι κατάλληλοι για να θέσουν τα δύο παιδιά υπό τη φροντίδα τους.

Όπως ανέφερε η Λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας αιτούμενη από το Δικαστήριο ανανέωση του διατάγματος κηδεμονίας για τα δύο παιδιά, ο πατέρας εξετάστηκε από ομάδα αποτελούμενη από ψυχιάτρους και ψυχολόγους οι οποίοι έκριναν ότι είναι κατάλληλος. Του προτάθηκε ωστόσο να παρακολουθήσει κάποιες συνεδρίες για τη δική του ψυχολογική στήριξη μετά το τραγικό συμβάν με τον γιο του.

Η δικηγόρος της οικογένειας στο μεταξύ ζητεί τη βοήθεια εθελοντών που διαθέτουν φορτηγά, ώστε εντός του Σαββατοκύριακου να καθαριστεί το σπίτι της οικογένειας για να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης.