«Μπορώ να περάσω τη νύχτα εδώ;»: Οδηγός βρίσκει παιδί μόνο στο λεωφορείο – Πώς τελικά έγινε… μπαμπάς του!

«Μπορώ να περάσω τη νύχτα εδώ;»: Οδηγός βρίσκει παιδί μόνο στο λεωφορείο - Πώς τελικά έγινε... μπαμπάς του!

Μία αναπάντεχη έκπληξη περίμενε έναν αστικού λεωφορείου, ο οποίος τελειώνοντας την βάρδιά του παρατήρησε ένα μικρό αγοράκι να παραμένει καθισμένο. Του είπε, ότι θα έπρεπε να κατέβει από το λεωφορείο, καθώς δεν θα έκανε άλλες στάσεις.

«Κύριε, μπορώ να περάσω εδώ τη νύχτα;», ρώτησε το μικρό αγόρι. Ο οδηγός σοκαρίστηκε, όταν άκουσε την ερώτηση αυτή, ειδικά από ένα παιδάκι μέσα στο λεωφορείο. Του απάντησε, πως ήταν δύσκολο κάτι τέτοιο, καθότι θα είχε μπλεξίματα με τον ανώτερό του, ωστόσο προσφέρθηκε να πάει μία βόλτα με το παιδί, αφότου κατέβαιναν από το λεωφορείο στον τερματικό σταθμό.

Ο οδηγός ρώτησε το παιδί, πού έμενε ακριβώς, όμως εκείνο απάντησε, πως δεν ήταν σίγουρο. Του είπε, ότι είχαν προσφάτως μετακομίσει με τη μητέρα του, η οποία πιθανότατα θα πήγαινε σε μία από τις στάσεις, αλλά δεν το έκανε. Ο οδηγός δεν ήταν σίγουρος τι να κάνει, αλλά δεν μπορούσε να αφήσει το παιδί μόνο του στον δρόμο. Εκείνο του αποκάλυψε το όνομά του, όταν ο οδηγός το πήρε στο διαμέρισμά του.

Ευτυχός, ο μικρός θυμόταν το πλήρες όνομα της μαμάς του και μπορούσε να το δώσει στον οδηγό. Εκείνος το έκανε να νιώσει άνετα και έκανε κάποια τηλέφωνα, προσπαθώντας να δει τι θα κάνει. Από την αστυνομία του είπαν, ότι εκείνο το χρονικό διάστημα δεν υπήρχαν αγνοούμενα πρόσωπα που να ταιριάζουν με το όνομα της μητέρας του μικρού κι έτσι ο οδηγός σταμάτησε την έρευνα για να φτιάξει φαγητό για το παιδί και να το βάλει να κοιμηθεί.

Το επόμενο πρωί, ο άνδρας τηλεφώνησε σε κάποια τοπικά νοσοκομεία, μήπως παρ’ ελπίδα εντόπιζε τη μαμά του παιδιού. Τελικά, σε ένα από τα νοσοκομεία τού είπαν, ότι η μητέρα το προηγούμενο βράδυ είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και θα υποβαλλόταν σε επέμβαση, ενώ πρόσθεσαν, ότι ήταν αβέβαιο αν θα τα καταφέρει. Η νοσοκόμα στο τηλεφώνημα ρώτησε τον οδηγό, αν ήταν ο σύζυγος της γυναίκας κι εκείνος, προκειμένου να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και να προστατεύσει τη μαμά και το παιδί που ήταν μόνοι σε μία ξένη πόλη, απάντησε θετικά.

Ούτε σε  σενάριο ταινίας…

Δεν φοβήθηκε τις συνέπειες από αυτό το ψέμα που είπε, καθώς θα βοηθούσε μία μαμά και ένα μικρό αγόρι. Ο οδηγός είχε τη φροντίδα του παιδιού μέχρι που μερικές μέρες μετά η μητέρα του συνήλθε. Όταν της είπε πώς φρόντισε το παιδί της, είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ συγκινημένη και της ζήτησε συγγνώμη για αυτό το ψέμα. Μίλησαν για λίγο προτού εκείνος επιστρέψει στη δουλειά του. Τους ευχήθηκε καλή τύχη, θεωρώντας, ότι δεν θα τους έβλεπε ξανά. Ωστόσο, το ίδιο βράδυ επέστρεψε στο νοσοκομείο. «Γιατί επέστρεψες;», τον ρώτησε η μητέρα.

«Σας σκεφτόμουν όλη την ημέρα και δεν μπορούσα να το εξηγήσω. Θέλω να σας βηθήσω να επιστρέψετε στο σπίτι σας και να προσέχω το παιδί, όσο εσύ θα αναρρώνεις», απάντησε.

«Άλλοι θα καλούσαν την αστυνομία και θα μου έπαιρναν το παιδί για πάντα. Εσύ όμως δεν το έκανες», ανέφερε η μητέρα.

Μετά από κάποιες μέρες η μητέρα πήρε εξιτήριο και ο οδηγός πάλι προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει μαζί με το παιδί. Πώς εξελίχθηκε η ιστορία; Δύο χρόνια μετά το ατύχημα της γυναίκας οι δυο τους παντρεύτηκαν και έγιναν οικογένεια, μία ιστορία που αποδεικνύει, ότι μερικά πράγματα είναι γραφτό να γίνουν.

Διαβάστε επίσης:

Γέφυρα ζωής για βρέφος με γενετική ανωμαλία – «Μας έλεγαν ότι κατά 50% δεν θα ζήσει»

Συγκινητικό βίντεο: Μαμά χιμπατζής βλέπει για πρώτη φορά το μωρό της μετά από επιπλοκές στη γέννα

«Πώς μιλάμε στα παιδιά για το θάνατο και την ασθένεια»: Ένα δωρεάν σεμινάριο που μας αφορά όλους