Μπισκοτάκια με ginger

Ελάτε να φτιάξουμε νόστιμα και τραγανά μπισκοτάκια με ginger. Πρόκειται για μια ξεχωριστή γεύση που θα δώσει μια διαφορετική γευστική νότα στο πρωινό της οικογένειας αλλά και στο σνακ που θα φανε τα παιδιά όταν έχουν όρεξη για τσιμπολόγημα.

Το ginger κατά κόσμο πιπερόριζα, αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Επιπλέον, περιέχει αρκετό κάλιο, ψευδάργυρο, και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του. Ως ισχυρό αντιφλεγμονώδες, καταπραΰνει το μυϊκό πόνο που οφείλεται στην έντονη σωματική άσκηση. Το μπαχαρικό περιέχει επίσης πολύτιμα αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν προηγούμενες φλεγμονές. Σε συνδυασμό με τα βρογχοδιασταλτικά φάρμακα, το τζίντζερ βοηθά στη χαλάρωση των μυών που περιβάλλουν τους αεραγωγούς του σώματος.
Υλικά
για 24 μπισκότα

2 ¼φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
2 κοφτά κουταλάκια μαγειρική σόδα,
2 γεμάτα κουταλάκια τζίντζερ σε σκόνη,
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα,
1 ¼ φλ. καστανή ζάχαρη,
4 κουταλιές ξεπαγωμένο βούτυρο,
2 κουταλάκια σιρόπι Golden Syrup
2 αβγά.

Εκτέλεση:

Ντύνετε με αντικολλητική λαδόκολλα ένα ταψί του φούρνου και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζετε μαζί σε ένα μπολ το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, το τζίντζερ σε σκόνη και την κανέλα. Ύστερα, ανακατεύετε μέσα με κουτάλι (ή τα δάχτυλα) τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιρόπι Golden Syrup, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Χτυπάτε τα αβγά μέχρι να αφρίσουν και τα προσθέτετε σιγά-σιγά στο μίγμα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη. Την πλάθετε σε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού και τις απλώνετε πολύ αραιά (σε 7 εκ. απόσταση) στο ταψί. Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε στο ταψί για 2-3 λεπτά πριν τα βγάλετε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν (αν χρειαστεί, ψήνετε τα μπισκότα σε 2 ταψιά που θα τους ανταλλάξετε τη θέση στο φούρνο στο μέσο του ψησίματος ή θα ψήσετε τα μπισκότα σε δυο δόσεις).