Γνωρίστε τη θάλασσα ως άθληση, ψυχαγωγία, σπουδές: Ένα διήμερο φεστιβάλ γεμάτο μηνύματα και εκδηλώσεις

Γνωρίστε τη θάλασσα ως άθληση, ψυχαγωγία, σπουδές: Ένα διήμερο φεστιβάλ γεμάτο μηνύματα και εκδηλώσεις

«Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ναυτιλιακή και θαλάσσια κουλτούρα στον τόπο μας», δήλωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος το πρωί, μαζί με το Δήμαρχο Λεμεσού, υποδέχθηκαν περίπου 300 μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων στο Φεστιβάλ «Θάλασσα 2022», που πραγματοποιείται το διήμερο 20-21 Μαουυ, στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο της επίχωσης Λεμεσού.

Όπως είπε ο κ.Δημητριάδης, «είναι μια διήμερη εμπειρία με σκοπό να φέρει πιο κοντά την κοινωνία των πολιτών και τη νεολαία μας στη θάλασσα και τη ναυτιλία, να γνωρίσουν τη θάλασσα ως άθληση και ως ψυχαγωγία και τη ναυτιλία και τη Γαλάζια Οικονομία ως επιλογή σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού».

Με χαρά, συνέχισε, καλωσορίσαμε σήμερα περίπου 300 παιδιά από διάφορα γυμνάσια της Κύπρου, προσθέτοντας πως, «εμείς θέλουμε τους νέους να ενημερωθούν σωστά, να ρωτήσουν, να προβληματιστούν, ώστε να εντάξουν τη θάλασσα και τη ναυτιλία στις επιλογές σπουδών τους».

Κάλεσε όλο τον κόσμο και ειδικά τους νέους, να επισκεφθούν το διήμερο φεστιβάλ και να ενημερωθούν για οτιδήποτε αφορά τη θάλασσα και τη ναυτιλία, «γιατί έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε μια ναυτιλιακή και θαλάσσια κουλτούρα στον τόπο μας».

Σημείωσε ακόμη πως το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στις γυναίκες της ναυτιλίας, «γιατί θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι ο τομέας δεν είναι ανδροκρατούμενος και πολλές γυναίκες διαπρέπουν σε αυτή τη βιομηχανία, σε αυτόν τον κλάδο και καλούμε τα νέα κορίτσια να το εντάξουν στις επιλογές τους».

Υπενθύμισε, τέλος, την προχθεσινή εισαγωγή του όρου «womanning» από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, ως αντίστοιχο της λέξης «manning», δηλαδή «επάνδρωση», που στα ελληνικά αντικαταστάθηκε με τη λέξη «στελέχωση».

Πέραν των περιπτέρων που λειτουργούν στην επίχωση, απόψε (20.30) θα δοθεί συναυλία με τους Δώρο Δημοσθένους, Κώστα Χατζηχριστοδούλου και Δέσποινα Ολυμπίου, ενώ αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων, αφιερωμένος στους ναυτικούς.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν, το βράδυ του Σαββάτου, με μεγάλη συναυλία του γνωστού Ελληνα τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου.

Διαβάστε επίσης:

Λιλιπούτειες Κύπριες… Πικάσο κέρδισαν βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής!

Σχολείο δύο ετών με… τρύπες στο δάπεδο και επικίνδυνες σκάλες για τα παιδιά

Το λάθος εξιτήριο στοίχισε τη ζωή στον 10χρονο Σταύρο – Η εγκληματική παράλειψη του γιατρού