Μωρό κινδύνευσε από… χριστουγεννιάτικη μπάλα! Το ατύχημα που πρέπει κάθε γονιός να προσέξει

Μωρό κινδύνευσε από... χριστουγεννιάτικη μπάλα! Το ατύχημα που πρέπει κάθε γονιός να προσέξει

Μια αθώα, οικογενειακή χριστουγεννιάτικη παράδοση έγινε αφορμή σοβαρού κινδύνου για ένα μωρό στη Μ. Βρετανία.

Η 14 μηνών Savannah και η μαμά της ετοιμάζονταν για μία υπέροχη γιορτινή φωτογράφιση. Όπως η ίδια η μαμά της περιγράφει σε ανάρτησή της στο Instagram, είχε καθίσει τη μικρή στο πάτωμα, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και γύρω της είχε τοποθετήσει υπέροχες, στρογγυλές γυάλινες μπάλες που η γιαγιά της μικρούλας είχε χαρίσει.

Η μικρούλα κινδύνευσε από μία γυάλινη μπάλα

Σε ανύποπτη στιγμή, η μικρούλα έπιασε μια μπάλα στο χέρι της, την έβαλε στο στόμα της και την δάγκωσε με δύναμη! Πριν καλά καλά η μαμά της το καταλάβει, η μικρή είχε ορισμένα μεταλλικά κομματάκια στο στόμα της. Η μαμά της δεν ήταν σίγουρη αν τυχόν είχε καταπιεί μερικά. Κατάφερε να της βγάλει μερικά με το χέρι, αλλά για σιγουριά την πήγε και στα επείγοντα, για να βγάλει ακτινογραφία. Το κομματάκια ήταν πολύ μικρά και πολύ κοφτερά -δεν γινόταν να το ρισκάρει! Ευτυχώς, η ακτινογραφία βγήκε καθαρή.

Για μερικά δευτερόλεπτα, όμως, η μικρή θα μπορούσε να έχει καταπιεί τα κομματάκια από την μπάλα και τα πράγματα να ήταν πολύ χειρότερα. Έτσι, η μαμά θέλησε να ενημερώσει όλους τους γονείς, να αποφεύγουν αυτές τις μπάλες αν έχουν στο σπίτι μικρά παιδιά.

Πριν από μερικές ημέρες το τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Παίδων της Βικτώρια, στην Αυστραλία, είχε εκδώσει οδηγίες για το τι να προσέχουν οι γονείς τις γιορτές ημέρες, όπου λαμβάνουν χώρα συγκεκριμένα σοβαρά ατυχήματα.

Διαβάστε την ανάρτηση της μαμάς:

Διαβάστε ακόμα:

Σάλος: Η Ολλανδία βρίσκεται σε lockdown και η πριγκίπισσα Αμαλία κάνει… πάρτι!

Η Χριστιάνα Θεοδώρου γιορτάζει τα πρώτα γενέθλια της κορούλας της με μια απίστευτη φωτογραφία! (photo)

Μικρούλα με Σύνδρομο Down νίκησε σπάνια μορφή καρκίνου!