Μικρούλα με Σύνδρομο Down νίκησε σπάνια μορφή καρκίνου!

Μικρούλα με Σύνδρομο Down νίκησε σπάνια μορφή καρκίνου!

Η μικρούλα Hope Kedziorski μπορεί πλέον να χτυπήσει το καμπανάκι της αποχώρησής της από το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλευόταν με καρκίνο. Η μικρούλα γεννήθηκε με Σύνδρομο Down. Όμως αυτή δεν ήταν η μοναδική περιπέτεια που θα είχε να αντιμετωπίσει στην υγεία της.

Λίγο πριν τα περσινά Χριστούγεννα για την οικογένεια Kedziorski από τη Σκωτία ξεκίνησε ένας εφιάλτης. «Τα περασμένα Χριστούγεννα ήμασταν συντετριμμένοι. Ανησυχούσαμε και φοβόμασταν μήπως χάσουμε το κοριτσάκι μας από καρκίνο ή από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας» λέει η μητέρα της, Kirsty Wilkie. «Αλλά η Hope στάθηκε δυνατή καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Δεν σταμάτησε να γελάει και να δίνει δύναμη, εκείνη σε εμάς».

10 χειρουργικές επεμβάσεις, 19 μεταγγίσεις αίματος

Οι επόμενοι μήνες κύλησαν στο νοσοκομείο. Η Hope υποβλήθηκε σε 10 χειρουργικές επεμβάσεις, 19 μεταγγίσεις αίματος και μια επώδυνη θεραπεία για την καταπολέμησε της σήψης που παρουσίασε.

«Ο τελευταίος χρόνος ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Παρακολουθούσαμε το κοριτσάκι μας να παλεύει με αυτή την σκληρή ασθένεια και ανησυχούσαμε διαρκώς για το μέλλον της» λέει ο μπαμπάς της.

Η γλυκειά μικρούλα, όμως, κατάφερε να φέρει εις πέρας τη θεραπεία, η οποία έληξε πριν από 8 εβδομάδες. «Οι παρενέργειες της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή ενός ενήλικα – πόσο μάλλον για μωρά όπως η κόρη μας» λένε οι γονείς της. Ο εφιάλτης, όμως, έλαβε τέλος και όλα φαίνεται να πήγαν καλά.

Η μικρούλα θα κάνει χριστούγεννα στην αγκαλιά των γονιών της!

Η οικογένεια θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα στο σπίτι της, με την μικρή Hope, που έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, να απολαμβάνει την αγκαλιά των γονιών της. Ωστόσο, οι γονείς της ήθελαν να μoιραστούν την ιστορία τους και να επισημάνουν πως ένας από τους παράγοντες που έσωσαν το κοριτσάκι τους ήταν οι μεταγγίσεις αίματος. 

«Είναι πολύ σημαντική διαδικασία για τα παιδιά και τους ενήλικες που κάνουν χημειοθεραπεία καθώς εξαφανίζει όλα τα υγιή αιμοσφαίριά τους. Μετά τη διάγνωση της Hope, γίναμε εθελοντές αιμοδότες και ελπίζουμε να το κάνουν περισσότεροι» καταλήγουν συγκινημένοι οι γονείς της.

πηγή: metro.co.uk

Διαβάστε ακόμα:

Τυφώνες Κεντάκι: Μητέρα με τα 2 παιδιά της σώθηκαν “πετώντας” πάνω σε ένα στρώμα!

Στο 50% οι ακυρώσεις στις γαμήλιες εκδηλώσεις και βαφτίσεις

Αυτό είναι το κρεβάτι που κάθε οικογένεια με μικρά παιδιά ονειρεύεται