Μόνο για τα παιδιά η κατάργηση της μάσκας – Ποιες ηλικίες αφορά

Μόνο για τα παιδιά η κατάργηση της μάσκας - Ποιες ηλικίες αφορά

Διευκρινίσεις για τη χρήση της προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας

Η υποχρέωση για χρήση μάσκας, έχει ανασταλεί από τις 15 Μαΐου 2022, μόνο για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Τονίζεται επίσης, πως η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε αεροδρόμια και στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ. Οι ευρωπαϊκές συστάσεις για αναστολή της υποχρέωσης για χρήση μάσκας θα αξιολογηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο από το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή.

Το Υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες όπως ακολουθούν τις οδηγίες για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, καθώς η χρήση προστατευτικής μάσκας εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες προφυλάξεις κατά της μετάδοσης της COVID-19.

Τι ισχύει για τα αεροδρόμια

Εν τω μεταξύ όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας των κυπριακών αεροδρομίων Hermes Airports «οι αναφορές για κατάργηση της μάσκας σε αεροδρόμια και πτήσεις, αφορούσαν σύσταση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Ωστόσο το κάθε κράτος έχει την ευχέρεια να υιοθετήσει αυτή την σύσταση ή να διατηρήσει την πολιτική χρήσης μάσκας στα αεροδρόμιά του».

Πρόσθεσε ότι «στην Κύπρο παραμένει σε ισχύ το υγειονομικό πρωτόκολλο των Υπουργείων Υγείας και Μεταφορών που προβλέπει υποχρεωτική χρήση μάσκας στα αεροδρόμια. Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί από την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή τις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο, μέχρι τότε, οι επιβάτες που ταξιδεύουν από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου θα πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκα καθ όλη την παραμονή τους στο αεροδρόμιο».

Αναφορικά με την χρήση μάσκας εν πτήσει ο εκπρόσωπος της Hermes Airports σημείωσε πως «αυτή καθορίζεται από την πολιτική της κάθε αεροπορικής εταιρείας ξεχωριστά»

Διαβάστε επίσης:

Υπερέμεση κύηση: Η πάθηση της εγκυμοσύνης που μπορεί να αφήσει μία γυναίκα κατάκοιτη

Δραματικό βίντεο: Άνδρας σώζει 3χρονη που κρεμόταν από παράθυρο 8ου ορόφου

Ένα παλιό γήπεδο γέμισε παιδικές φωνές, ατελείωτο παιχνίδι και χαμόγελα