«Μηνάς Χατζημηνά» θα ονομάζεται πλέον ο Παιδιατρικός Θάλαμος του Μακαρείου

«Μηνάς Χατζημηνά» θα ονομάζεται πλέον ο Παιδιατρικός Θάλαμος του Μακαρείου

Το όνομα του «πατέρα της Παιδιατρικής» στην Κύπρο, Δρ Μηνά Χατζημηνά φέρει από σήμερα ο Παιδιατρικός Θάλαμος του Μακαρείου Νοσοκομείου.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, σε χαιρετισμό στην τελετή μετονομασίας του Θαλάμου, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανέφερε ότι «τιμούμε σήμερα τον Μηνά Χατζημηνά δίνοντας το όνομα του στον Παιδιατρικό Θάλαμο για την πολυετή προσφορά του για τα παιδιά της Κύπρου αλλά και την πλούσια ιατρική και κοινωνική προσφορά του, αφήνοντας πίσω του μεγάλο επιστημονικό και κοινωνικό έργο».

Ο Μηνάς Χατζημηνά, είπε ο κ. Χατζηπαντέλας, διεύθυνε την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας αναβαθμίζοντας γενικότερα την παιδιατρική φροντίδα διενεργώντας επεμβάσεις από ειδικούς γιατρούς, οι οποίες δεν θα ήταν εφικτές χωρίς την προεγχειρητική και μετεγχειρητική αγωγή του Παιδιατρικού Τμήματος.

Είχε, πρόσθεσε, «ηγετικό ρόλο στην προετοιμασία και εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης της Ηπατίτιδας Β’ και του AIDS, όπου μέσω του προγράμματος αυτού δημιουργήθηκε το Τμήμα Ιογενών Παθήσεων στο Μακάριο Νοσοκομείο».

Σημαντική ήταν, πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας, «και η δράση του για την θαλασσαιμία, διευθύνοντας το Κέντρο Θαλασσαιμίας και εφαρμόζοντας προγράμματα πρόληψης και θεραπείας που απέφεραν σημαντικά αποτελέσματα».

«Τιμούμε σήμερα τον ιατρό Μιχάλη Χατζημηνά δίνοντας το όνομα του στον Παιδιατρικό Θάλαμο, αποδίδοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής προς τον ιατρό που πρόσφερε πολλά, τόσο στα παιδιά της Κύπρου, όσο και στις παρεχόμενες υπηρεσίες φροντίδας, δικαιολογώντας πλήρως τον χαρακτηρισμό που του δόθηκε ως «Πατέρας της Παιδιατρικής»», είπε καταληκτικά.

Διαβάστε επίσης:

«Ούτε λεπτό παραπάνω»: Γιατί όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για τον καρκίνο στο πάγκρεας

Απίστευτη ιστορία: Νεογέννητο που εγκατέλειψαν σε φρεάτιο σώθηκε χάρη στις… γάτες!

«Αγαπημένη μου μητέρα…»: Ένα παιδί συμβουλεύει τη μαμά του πώς να το μεγαλώσει σωστά