Απίστευτη ιστορία: Νεογέννητο που εγκατέλειψαν σε φρεάτιο σώθηκε χάρη στις… γάτες!

Απίστευτη ιστορία: Νεογέννητο που εγκατέλειψαν σε φρεάτιο σώθηκε χάρη στις... γάτες!

Απλόχερα γενναιόδωρη στάθηκε η ζωή απέναντι σε ένα πέντε μόλις ημερών κοριτσάκι, το οποίο σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα.

Το νεογέννητο είχε εγκαταλειφθεί για να πεθάνει σε φρεάτιο στο Μουμπάι της Ινδίας. Όμως, χάρη σε μία αγέλη από γάτες -ναι καλά διαβάζετε- το κοριτσάκι είναι ζωντανό.

Πώς συνέβησαν όλα;

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πολίτες βρήκαν το μωρό, όταν οι γάτες που είχαν μαζευτεί σε εκείνο το σημείο του δρόμου άρχισαν να νιαουρίζουν πολύ δυνατά, αναστατώνοντας τη γειτονιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πώς βρέθηκε εκεί το νεογέννητο, καθώς επίσης και τα πιθανά κίνητρα της εγκατάλειψης, παρά το γεγονός ότι τέτοιες εγκαταλείψεις είναι συνήθεις στην Ινδία που οι οικογένειες προτιμούν τα αγόρια.

Οι γυναίκες συχνά περιθωριοποιούνται κοινωνικά, και τα κορίτσια θεωρούνται οικονομικό βάρος, κυρίως στις πιο φτωχές κοινότητες.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, οπότε και κλιμάκιο γυναικών αστυνομικών περισυνέλεξε το μωράκι, το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα λεπτό ύφασμα, που είχε γίνει μούσκεμα από τα νερά.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή, αλλά καλή.

Πηγή: BBC

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Ιταλία: Πατέρας σκότωσε τα δύο παιδιά του, σύζυγο, πεθερά και αυτοκτόνησε!

«Η κόρη του Γάγγη»: Νεογέννητο βρέθηκε σε ξύλινο κουτί που επέπλεε στον ποταμό

Σε ένα χωριό στην Ινδία οι κάτοικοι φυτεύουν 111 δέντρα κάθε φορά που γεννιέται ένα κορίτσι