Μην το κάνετε ποτέ: Αυτοκίνητο στην εθνική οδό και το μωρό στην εταζέρα! (εικόνες)

Μην το κάνετε ποτέ: Αυτοκίνητο στην εθνική οδό και το μωρό στην εταζέρα!

Τα τροχαία και οι ελλείψεις στην οδική ασφάλεια αποτελούν “πληγές” για τη χώρα μας καθώς κάθε χρόνο πολλοί συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Παρά τις εκκλήσεις, δεν καταγράφεται θεαματική αλλαγή συμπεριφοράς και καθημερινά γινόμαστε αγγελιοφόροι τραγικών ειδήσεων με θύματα μικρά παιδιά.

Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΟΡΓΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Στον απόηχο όλων αυτών, αλιεύσαμε στο μια φωτογραφία που ανήρτησε ο Νεκτάριος Καρχιλάκης και έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς δείχνει αυτοκίνητο εν κινήσει στην Εθνική Οδό στην περιοχή Λινοπεράματα Ηρακλείου Κρήτης στην Ελλάδα να έχει στην εταζέρα του ένα μωρό λίγων μηνών.

Το μωράκι αντί να βρίσκεται όπως ορίζει ο νόμος στο καρεκλάκι αυτοκινήτου είναι τοποθετημένο ξάπλα στην εταζέρα και ο οδηγός συνεχίζει ανενόχλητος την πορεία του χωρίς να κάνει όλα όσα πρέπει.

Βροχη τα σχολια για ανεύθυνη συμπεριφορα των γονεων

Το εν λόγω περιστατικό είναι εξοργιστικό και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι πολλοί συμπολίτες μας αρνούνται να επιδείξουν ορθή οδηγική συμπεριφορά, αδιαφορούν για τους κανόνες ασφαλείας κατά την μετακίνηση με αυτοκίνητο και αποτελούν κίνδυνο πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος.

Αλήθεια τι θα συνέβαινε σε μια προσπέραση; Σε έναν ελιγμό με το μωρό να βρίσκεται σε μια θέση άκρως επικίνδυνη για την σωματική του ακεραιότητα;

Τα σχόλια των χρηστών του Διαδικτύου καταγγέλλουν την ανεύθυνη συμπεριφορά των ενηλίκων που εκθέτουν σε τέτοιο κίνδυνο το βρέφος, αν και υπάρχουν αρκετοί που επιχειρούν να δικαιολογήσουν την συμπεριφορά, αρνούμενοι να πιστέψουν πως πρόκειται για περίπτωση ανευθυνότητας και πιθανολογώντας πως «έχει προκύψει κάποια ανάγκη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο συμβάν καθώς ένα αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και πέρσι το καλοκαίρι με οδηγό που επέτρεψε σε πολύ μικρό παιδί να κάθεται αμέριμνο στην εταζέρα του πορτμπαγκάζ, ενώ το αμάξι βρίσκεται εν κινήσει.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα στο Infokids.gr

Σχετικά άρθρα: Δεν θα αφήσεις ποτέ ξανά το μωρό σου έξω από το καθισματάκι του αυτοκινήτου, αφού δεις αυτό το video

Πώς να αντιδράσετε αν το παιδί σας κλαίει και φωνάζει μέσα στο αυτοκίνητο

Μωρό εκσφενδονίστηκε από το αυτοκίνητο, ενώ ήταν δεμένο στο παιδικό κάθισμα