Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ: Ένα λαχταριστό σνακ για τα παιδιά που θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους!

Και μόνο από τον τίτλο η κοιλίτσα γουργουρίζει και ένα μικρό σαλάκι είναι έτοιμο να τρέξει. Όταν το παιδάκι σας έχει λιγουρίτσα, δεν υπάρχει πιο τέλειο σνακ από αυτό που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα με υλικά που έχετε στο σπίτι σας.

Σίγουρα, όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, δεν λείπουν ούτε τα μήλα, ούτε το ψωμάκι του τοστ. Τι εννοούμε μ’ αυτό;

Με αυτά τα δύο υλικά μπορείτε να φτιάξετε τα τέλεια μηλοπιτάκια χωρίς κόπο και τα πιτσιρίκια να ξετρελαθούν.

Τι θα χρειαστείτε

1 ½ πακέτο ψωμί του τοστ

1 ½ κιλό μήλα κόκκινα

2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη

1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη

1 γερή πρέζα γαρύφαλλο σκόνη

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

1/2 πακέτο βούτυρο

3 – 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε κοτσάνια και κουκούτσια και κόβουμε σε κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Μόλις μαγειρευτούν προσθέτουμε ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο, λίγη κανέλα, ξύσμα από μισό λεμόνι και το κορνφλάουρ για ν α απορροφήσει τα υγρά.

Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανοίγουμε μία – μία τις φέτες ψωμιού με τη βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτά πιτάκια. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, παίρνουμε ένα ένα τα πιτάκια ψωμιού που ανοίξαμε, τους βάζουμε λίγη γέμιση, τα τυλίγουμε σε ρολάκια και το στοιβάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο.

Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.