Μια γιγαντιαία πατάτα θα κοσμεί στο εξής την είσοδο του Ξυλοφάγου!

Μια γιγαντιαία πατάτα θα κοσμεί στο εξής την είσοδο του Ξυλοφάγου!

Τι συμβαίνει τελικά με την γιγαντιαία πατάτα που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου σε Κύπρο και Ελλάδα; Και γιατί τοποθετήθηκε στον Ξυλοφάγου;

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον κοινοτάρχη Γεώργιο Τάσου ο οποίος έκανε αρχικά λόγο για «καλοθελητές» οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν κακά σχόλια. Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα ομοίωμα πατάτας, σήμα κατατεθέν της κοινότητας. Παρομοίασε μάλιστα την πατάτα, που μετέπειτα θα ονομαστεί σε «Big Potato», με άλλα προϊόντα που κοσμούν τις εισόδους ευρωπαϊκών πόλεων.

Μετά το Big Apple έρχεται το Big Potato

Η πατάτα σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, είναι η ποικιλία «σπούντα» και όχι αυτή της «αυλατζιάς» που αγοράζει ο καταναλωτής από τις υπεραγορές και τα μανάβικα.
Το έργο όπως μας εξήγησε ο κοινοτάρχης είναι ημιτελές και στόχος είναι η «σπούντα» να φθάσει τα 4 μέτρα. Γύρω από την πατάτα θα φτιαχτεί χώρος όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να φωτογραφίζεται.

Ο κ. Τάσου σημείωσε μιλώντας στο SigmaLive ότι «η πατάτα θα κάνει το Ξυλοφάγου πόλο έλξης επισκεπτών που θα θέλουν να φωτογραφηθούν με τη Big Potato».

πηγή φωτογραφίας: Δημήτρης Τοκαρής