Ομελέτα φούρνου με πατάτες: Η εύκολη φριτάτα

Η ώρα έχει περάσει και η πείνα μάς χτυπά την πόρτα, το παράθυρο και… οτιδήποτε άλλο βρει! Ονειρευόμαστε ένα νόστιμο, σπιτικό φαγητό αλλά η κούραση δεν μας επιτρέπει να κάνουμε και πολλά. Οπότε καταφεύγουμε στην εύκολη και νοστιμότατη λύση της… ομελέτας!

Η ομελέτα είναι ένα δώρο στην ανθρωπότητα. Εύκολη γρήγορη, αλλά κυρίως νόστιμη, χρειάζεται – στη βασική της μορφή – ελάχιστα υλικά για να γίνει και αν το θελήσουμε, μπορεί να περιέχει τα περισσότερα βρώσιμα υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας,

Όταν η πείνα σάς χτυπά την πόρτα, λοιπόν, και δεν έχετε άπλετο χρόνο για να μαγειρέψετε ό, τι θα επιθυμούσατε, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για ομελέτα…

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

400γρ. πατάτες κομμένες σε κυβάκια

4 αυγά, χτυπημένα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο, χοντροκομμένο

25γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση: Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές. Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο. Προθερμάνετε το γκριλ.

Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε το μείγμα των αυγών – προσέξτε ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού – και ανακατέψτε ελαφρώς. Μετά από λίγα λεπτά, περιχύστε με το τριμμένο τυρί. Όταν η ομελέτα πάρει χρώμα μεταφέρετε το τηγάνι στο γκρίλ (προσέξτε ώστε το σκεύος σας να είναι πυρίμαχο και να μην αποτελείται από πλαστικά μέρη) για δύο με τρία λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Συνοδεύστε με πράσινη σαλάτα και σως της αρεσκείας σας.

Σημείωση: Μπορείτε να βράσετε για λίγο τις πατάτες πριν το τηγάνι, ώστε να είναι ακόμα πιο τραγανές ή να χρησιμοποιήσετε όσες σας περίσσεψαν από το χθεσινό φαγητό!