Μετακινούνται τα εργοστάσια ασφάλτου στο Δάλι – Οι μελέτες και οι όροι για τη λειτουργία τους

Μεταφέρονται σε άλλη περιοχή τα εργοστάσια ασφάλτου στο Δάλι, έπειτα από τους αγώνες των γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ για τον τερματισμό λειτουργίας των εργοστασίων ασφάλτου στο Δάλι και την απόφαση για μετακίνηση τους σε άλλες περιοχές.

«Αρχικά» ανέφερε «θα μετακινηθούν τα εργοστάσια, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οι οποίες θα καταδείξουν αν θα υπάρξει πρόβλημα στις περιοχές που θα εγκατασταθούν τα εργοστάσια».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα αξιολογήσουν τις διαστάσεις λειτουργίας των μονάδων στις νέες περιοχές που θα εγκατασταθούν. «Η δραστηριότητα στην περιοχή θα κατανεμηθεί σε τρεις διαφορετικές περιοχές για να περιοριστεί η οχληρία και θα υπάρξουν πιο αυστηροί όροι λειτουργίας, οι οποίοι θα αξιολογηθούν και από πανεπιστημιακούς».

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούσαν έντονα για τη λειτουργία των εργοστασίων στην περιοχή, επειδή γειτνίαζαν με σχολικές μονάδες. Τα καυσαέρια και οι έντονες μυρωδιές από την παραγωγή των εργοστασίων καθιστούσαν αδύνατη τη διεξαγωγή μαθημάτων. Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές συχνά κατέφευγαν στη λύση της αποχής για να καταφέρουν να κάνουν γνωστό το πρόβλημά τους, στο οποίο ζητούν άμεση λύση.

«Συμμερίζομαι τις ανησυχίες από τους γονείς και είναι δικές μας ανησυχίες. Μετά από δεκαετίες που υπάρχει το πρόβλημα και για αυτό τον λόγο αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο η μετακίνηση του εργοστασίου. Υπάρχουν όμως διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν ο Δήμος ξεκίνησε τις διαδικασίες», είχε δηλώσει ο κος Καδής τον περασμένο μήνα.

Παράλληλα, στις σημερινές του δηλώσεις είπε ότι ένα από τα εργοστάσια το οποίο φαίνεται να λειτουργεί χωρίς άδεια, προκαλεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. «Αποταθήκαμε στη Νομική Υπηρεσία για τερματισμό λειτουργίας της μονάδας».