#Μένουμε_σπίτι με τα παιδιά και… μαγειρεύουμε όλοι μαζί!

Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά τώρα που είστε πολλές ώρες μαζί στο σπίτι; Να μαγειρέψετε!

Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα δωμάτια σε όλα τα σπίτια, ενώ η μαγειρική μια από τις πιο απολαυστικές δραστηριότητες, ειδικά όταν την μοιράζεσαι με πρόσωπα που αγαπάς.

Κατά καιρούς σας έχουμε προτείνει πολλές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά, τις παρακάτω, όμως, δεν τις έχετε ξαναδοκιμάσει.

Μίνι ψωμάκια

Υλικά:

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ της κούπας ζάχαρη

1 φακελάκι μαγιά στιγμής

1 κούπα ζεστό νερό

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2  κουταλάκια του τσαγιού αλάτι

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στου 200ο και αλείψτε με λάδι δύο μικρές φόρμες ψωμιού. Σε μια πλαστική τσάνα μιας χρήσης που κλείνει αεροστεγώς, τοποθετήστε τη ζάχαρη, μία κούπα αλεύρι, τη μαγιά και προσθέστε ένα ποτηράκι του κρασιού ζεστό νερό.

Σφραγίστε την τσάντα και με τα δύο χέρια πιέστε το μείγμα ώστε να ανακατευτεί καλά. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε 1 κούπα αλεύρι, το λάδι και το αλάτι, κλείστε ξανά και ανακατέψτε. Προσθέστε την τελευταία κούπα αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Αφαιρέστε το μείγμα από την τσάντα και ζυμώστε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Χωρίστε τη ζύμη στα 2 και τοποθετήστε τα μισά στις φόρμες. Σκεπάστε με πετσέτες κουζίνας και αφήστε να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Αλείψτε με ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο το  πάνω μέρος και ψήστε μέχρι να χρυσίσουν, περίπου 30 λεπτά.

Λιγκουίνι με σάλτσα στον φούρνο

Υλικά:

2 κούπες τυρί

1 πακέτο λιγκουίνι

Για τη σάλτσα

3 κουταλιές ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

½ κουταλάκι νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

½ κουταλάκι αλάτι

1 κουτάκι πολτός τομάτας

1 με 2 κουταλιές χυμός λεμονιού

Εκτέλεση: Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμα ανακατέψτε τα με τη σάλτσα και το τυρί. Ψήστε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο.

Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι Σωτάρετε το σκόρδο, τις πιπεριές με το λάδι. Προσθέτετε τον πολτό τομάτας και σιγοβράζετε για 5 με 10 λεπτά, έως ότου η σάλτσα αρχίσει να γίνεται πιο παχύρευστη. Απομακρύνετε από τη φωτιά και ανακατέψτε με τον χυμό λεμονιού.

Πίτσα στο τηγάνι

Υλικά:

2 πιπεριές καμπανούλες, κομμένες σε φέτες

½ μπρόκολο,χωρίς τα άνθη

¼ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κούπα τοματάκια τσέρι

Ελαιόλαδο

Ζύμη για πίτσες σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα τυρί ρικότα

1 κούπα τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο. Σε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος απλώστε το μπρόκολο, το κρεμμύδι, τα τοματάκια, ραντίστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Στο μεταξύ λαδώστε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Με τα χέρια σας ανοίξτε τη ζύμη μέχρι να χωρά καλά στο τηγάνι σας. Τοποθετήστε τη στο τηγάνι και λαδώστε τη ελαφρά.

Ξεκινώντας από το κέντρο τη ζύμης και αφήνωντας λίγο περιθώριο από το τελείωμα απλώστε το τυρί. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα ψημένα λαχανικά από πάνω, ραντίστε μα λάδι και ψήστε μέχρι η ζύμη να γίνει τραγανή και τα τυριά να λιώσουν.

Μπάρες σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Υλικά:

¾  της κούπας βούτυρο αμυγδάλου

½ της κούπας μέλι

½ της κούπας σταγόνες μαύρης σοκολάτας

4 κουταλιές της σούπας σταγόνες μαύρη σοκολάτα λιωμένες

3 κούπες σοκολατένιες νιφάδες δημητριακών

2 κουταλιές χρωματιστή τρούφα

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το βούτυρο αμυγδάλου, όταν αρχίσει να βράζει προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε καλά.

Στη συνέχεια προσθέστε τα σοκολατένια δημητριακά. Αν το μείγμα είναι αρκετά αραιό, προσθέστε άλλη ½ κούπα δημητριακά, έτσι ώστε να στέκεται. Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί καλά, ώστε να πιάσει όλο τον πάτο, αλλά να μην είναι πάρα πολύ λεπτό.

Αμέσως πασπαλίστε με τη χρωματιστή τρούφα και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού πατήστε τη για να ενσωματωθεί καλά στη σοκολάτα. Αφήστε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλα.

Κόψτε τις μπάρες και γαρνίρετε με τη λιωμένη σοκολάτα και έξτρα τρούφα.

Φρουτένια τάκος

Υλικά:

4 φέτες ψωμί

1/3 της κούπας φυστικοβούτυρο

1/3 της κούπας μαρμελάδα φράουλα

½ της κούπας φράουλες, καθαρισμ΄νες και κομμένες

½ της κούπας μούρα

¼ της κούπας τριμμένο μπισκότο

Μέλι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση: Κόψτε με τη βοήθεια ενός ποτηριού στρογγυλά τα ψωμάκια. Απλώστε λίγο φυστικοβούτυρο σε κάθε φέτα και από πάνω λίγη μαρμελάδα. Τοποθετήστε τα φρούτα από πάνω γαρνίρετε με τριμμένο μπισκότο και μέλι, κλείστε σε σχήμα τακος και απολαύστε!