Μεγαλώνουν δυο μικρά παιδιά σε ένα σπίτι γεμάτο υγρασία και με ένα ψυγείο σχεδόν άδειο

Με δυσβάσταχτες οικονομικές δυσκολίες διαβιεί ένα νεαρό ζευγάρι από το Ακάκι (χωριό της επαρχίας Λευκωσίας).  Μεγαλώνουν δυο μικρά παιδιά σε ένα σπίτι γεμάτο υγρασία, χωρίς δεύτερο υπνοδωμάτιο και με ένα ψυγείο σχεδόν άδειο.

Δεν υπάρχουν ντουλάπες και όλα τους τα ρούχα είναι σε σακούλες. Τα ελάχιστα έπιπλα που έχουν, τους τα δάνεισε μια θεία τους. Χτύπησαν πολλές πόρτες ζητώντας βοήθεια αλλά δυστυχώς, τις βρήκαν όλες κλειστές.

«Δεν είμαστε ζητιάνοι, η ζωή μας τα έφερε έτσι… Ο άντρας μου έχει αρκετά προβλήματα υγείας και δεν μπορεί να δουλέψει κανονικά. Εγώ, αν και θέλω να δουλέψω, δεν μπορώ γιατί δεν έχω κανέναν να προσέχει τα δυο μικρά παιδιά μου. Ζούμε από το ΕΕΕ (900 ευρώ τον μήνα) αλλά και το επίδομα τέκνου που παίρνουμε μια φορά το χρόνο. Δυσκολευόμασταν απίστευτα όμως τα κουτσοβγάζαμε πέρα μα τώρα, με τις τόσες αναποδιές και τα τόσα έξοδα, βουλιάξαμε. Υποφέρουμε. Απογοητευτήκαμε όταν ζητήσαμε βοήθεια από κάποιους πολιτικούς που μας κορόιδεψαν. Πληγωθήκαμε, κλάψαμε!», ανέφερε η νεαρή μητέρα στο ant1.com.cy.

«Χρωστάμε παντού»

«Μας έτυχαν διάφορες αναποδιές αλλά και ένα τροχαίο ατύχημα που μας αποσυντόνισαν εντελώς. Αυτή τη στιγμή χρωστάμε παντού: φαρμακείο, βενζινάδικο, μπακάλικο. Σήμερα θα μας έκοβαν και το ρεύμα. Έχουμε απελπιστεί, ζητήσαμε βοήθεια από παντού αλλά δυστυχώς…», συμπλήρωσε η μητέρα.

«Δεν είμαστε ζητιάνοι, λίγη βοήθεια χρειαζόμαστε μόνο για να μπορέσουμε να βρούμε ξανά τα πόδια μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα άδειο ψυγείο και ζούμε σε ένα παλιό σπίτι γεμάτο υγρασία που προκαλεί απίστευτο πρόβλημα στην υγεία των παιδιών μας αλλά και τη δική μας. Δεν έχουμε ερμάρια και τα ρούχα μας τα έχουμε σε σακούλες. Είμαστε δυο νέοι άνθρωποι που προσπαθούμε και θέλουμε να κάνουμε όνειρα αλλά δυστυχώς… Το οικονομικό μας τσάκισε, μας «σκότωσε» κάθε όνειρο και κάθε ελπίδα…», καταλήγει.

Πηγή: ant1.com.cy

Διαβάστε επίσης:

Το περίφημο ροζ λιβάδι της Κύπρου εμφανίστηκε και φέτος – Μοναδικές εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς

“Προς το αγόρι που αποκάλεσε την κόρη μου άσχημη”: Το μήνυμα του μπαμπά που έγινε viral

Κωνσταντίνα: «Ο πατέρας μου είναι 48 χρόνια αγνοούμενος – Τον αναζητούμε σε ομαδικό τάφο”