Με ρεκόρ συμμετοχών ο φετινός Μαραθώνιος Λεμεσού – Δηλώστε συμμετοχή στον παιδικό δρόμο

Με ρεκόρ συμμετοχών ο φετινός Μαραθώνιος Λεμεσού - Δηλώστε συμμετοχή στον παιδικό δρόμο

Με ρεκόρ συμμετοχών ο φετινός ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού

Σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών διεξάγεται, το διήμερο 13 και 14 Απριλίου, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού 2024, ο οποίος συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Λεμεσού, το ΕΒΕΛ και την ΕΤΑΛ και με ανάδοχο εταιρεία την Eleven Blue Events. Οι συμμετοχές αναμένεται να φτάσουν τις 17 χιλιάδες, σε σύγκριση με 15 χιλιάδες το 2023.

Σε διάσκεψη Τύπου που οργάνωσε ο χορηγός ασφάλειας και υγείας της διοργάνωσης, CNP Ασφαλιστική, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, εξέφρασε την πλήρη στήριξη των τοπικών αρχών στη διοργάνωση, υπενθυμίζοντας ότι «υπογράψαμε συμφωνία και εμπιστευτήκαμε τη διοργανώτρια εταιρεία για πέντε χρόνια, με προοπτική ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια, γιατί απέδειξε ότι ξέρει να διοργανώνει μαραθώνιους, με επαγγελματισμό, με όραμα αλλά και με κοινωνική ευαισθησία».

Ανακοίνωσε δε ότι, πέραν από τη στήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων και ατόμων, μέρος των εσόδων του φετινού μαραθωνίου, θα διατεθούν για την προσπάθεια της Λεμεσού να κατακτήσει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2030.

Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου

Ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε ότι «ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού αποτελεί την κορωνίδα των ‘Λεμεσίων’, της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης της Κύπρου», και εξέφρασε τη βεβαιότατα του ότι «προδιαγράφεται ένα λαμπρό μέλλον για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού».

Πλήρη στήριξη στον μαραθώνιο της πόλης εξέφρασαν, με τη σειρά τους, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού (ΕΒΕΛ) Αντρέας Τσουλόφτας και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΤΑΛ), Τώνης Αντωνίου, οι οποίοι ευχήθηκαν να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της διοργάνωσης και της Eleven Blue Events, Σπύρος Σπύρου, σημείωσε ότι συνολικά οι συμμετοχές αναμένεται να φτάσουν τις 17 χιλιάδες, σε σύγκριση με 15 χιλιάδες το 2023.

Την ίδια ώρα υπέδειξε ότι «περισσότερη σημασία έχει ο διπλασιασμός των συμμετοχών σε δυο κατηγορίες δρομέων, στον παιδικό δρόμο και στους αγωνιστικούς δρόμους της Κυριακής, που αποτελούν και το ουσιαστικό μέρος της διοργάνωσης».

Συγκεκριμένα, συνέχισε, έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των αθλητών από το εξωτερικό αφού αναμένονται περίπου 3 χιλιάδες δρομείς από 70 χώρες, πολλοί από τους οποίους θα έρθουν στη Λεμεσό με συνοδούς ή με τις οικογένειες τους.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σπύρου είπε ότι στη φετινή διοργάνωση θα στηθούν περισσότερα «σημεία ενθάρρυνσης και επιβράβευσης των δρομέων», ενώ εγκαινιάζεται μια ηλεκτρονική εφαρμογή, την οποίαν οι δρομείς μπορούν να έχουν στο κινητό ή στο ηλεκτρονικό τους ρολόι για να παρακολουθούν, σε πραγματικό χρόνο, στοιχεία όπως την ταχύτητα τους και την απόσταση που υπολείπεται.

Το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 9:00, θα δοθεί η εκκίνηση του Primetel Εταιρικού Δρ΄μου 5 χιλιομέτρων, από την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενώ θα ακολουθήσει, στις 11:30 ο Παιδικός Δρόμος (Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race).

Το αγωνιστικό μέρος θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, με τον Μαραθώνιο 42χλμ. (7:30), τον Muskita Ημι-Μαραθώνιο 21 χλμ. (7:45), τον Petrolina Δρόμο Ενέργειας 10χλμ (8:00) και τον Remathlon Ατομικό Δρόμο 5χλμ (10:45).

Διαβάστε επίσης

Ταξίδι στο Πιεστάνι, το νησί των spa στη Σλοβακία

“Όταν διαβάζω τα άλλα παιδιά γελάνε ”: Το δυσλεκτικό παιδί στην τάξη