«Με έλεγαν τράγο και άρρωστο»: Η συγκλονιστική ιστορία του Μιχάλη που γεννήθηκε με παραμορφωμένο πρόσωπο

Η ιστορία του θα μπορούσε να αποτελεί την έμπνευση για την ταινία “Wonder”, που το 2017 κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους και άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη διαφορετικότητα.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, ο μικρός Όγκι, έχει γεννηθεί με παραμορφωμένο πρόσωπο. Όλα είναι εντάξει στη ζωή του μέχρι τη στιγμή που πρέπει να πάει στο σχολείο. Μια εμπειρία που θα αποδειχτεί καταλυτική όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλους γύρω του.

Κατά παρόμοιο τρόπο και ο Μιχάλης Μετάξα, είδε τη ζωή του να αλλάζει όταν άρχισε να φοιτά στο σχολείο, αφού δεχόταν διαρκές και σκληρό bullying.

H ιστορία του Μιχάλη συγκλόνισε το παγκύπριο όταν παρουσιάστηκε στην εκπομπή«24 ώρες» του Alpha Κύπρου, με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.

Ο Μιχάλης γεννήθηκε σχεδόν κωφός και πάσχει από το σύνδρομο Tourette, μεγάλωσε μέσα σε νοσοκομεία, αλλά τώρα μιλά 5 γλώσσες, συμμετέχει σε μπάντα, ορχήστρα και φιλαρμονική, ενώ προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως όταν παίζει μουσική, εξαφανίζονται διά μαγείας όλα τα συμπτώματα του συνδρόμου του.

Ο παρουσιαστής συνάντησε τον 30χρονο, σήμερα, Μιχάλη Μεταξά από το Παραλίμνι, που εκ γενετής έχει παραμόρφωση στο πρόσωπο. Ο νεαρός εξομολογήθηκε όλα όσα πέρασε μέχρι και σήμερα. Τις 30 εγχειρήσεις που έκανε, μίλησε για το bullying που βίωσε και αποκάλυψε το ταλέντο του στη μουσική.

Ο ίδιος είπε:

«Δεν μπορούσα να μιλήσω σωστά, είχα καθυστερήσεις στη νοητική μου ανάπτυξη. Στο δημοτικό βίωσα πολύ κοροϊδία και μπούλινγκ από τους συμμαθητές μου. Με αποκαλούσαν άρρωστο και τράγο ή τράουλλο. Με έβλεπαν σαν ένα σκουπίδι, λες και ήρθα από άλλο πλανήτη».

Δείτε την ιστορία του στο video

Τι είναι το σύνδρομο Tourette

To σύνδρομο Tourette είναι μια διαταραχή που αρχίζει στην παιδική ηλικία ή την εφηβεία. Διαρκεί πάνω από ένα έτος και χαρακτηρίζεται από κινητικά και φωνητικά τικ. Τα κινητικά τικ δεν εκδηλώνονται απαραιτήτως ταυτόχρονα με τα φωνητικά, ενώ η σφοδρότητά τους μπορεί να διαφέρει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Τα τικ μπορεί να εμφανίζονται ημερησίως ή περιοδικά. Μπορεί να προκαλέοσυν έντονο άγχος, εμποδίζοντας την κοινωνική και επαγγελματική ζωή, καθώς και άλλους σημαντικούς τομείς.