Μαμά που παραλίγο να πεθάνει μετά από τραυματικό τοκετό ζητά να την ακούσουμε

Μαμά που σχεδόν πέθανε μετά από τραυματικό τοκετό ζητά να την ακούσουμε

Όταν κάτι συμβαίνει στο σώμα σου, εσύ είσαι η πρώτη που το μαθαίνεις. Κι ενώ οι γιατροί έχουν την εμπειρία της ίασης του σώματος, μόνο εσύ ξέρεις πώς είναι είναι να ζεις μέσα σε αυτό. Εσύ είσαι ο ειδικός. Και όταν κάτι δεν πάει καλά, όχι μόνο χρειάζεται να μιλήσεις, αλλά και να υποστηρίζεις τον εαυτό σου, μέχρι να γίνει κάτι. Αυτό μπορεί να συμβεί και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ευτυχώς, αυτό έκανε και μία μαμά, όταν άρχισε να νιώθει φρικτούς πόνους κοντά στο τέλος της εγκυμοσύνης της. Την έστειλαν στο σπίτι από το νοσοκομείο, ωστόσο εκείνη ήξερε, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η επιμονή της την βοήθησε να σώσει τη ζωή της κόρης της. Μετά την ταραχή που πέρασε, αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία του τραυματικού τοκετού της δημόσια μέσω του Ιδρύματος Tiny Hearts.

Η μητέρα, η οποία δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά της, μπήκε σε διαδικασία τοκετού στις 39 εβδομάδες. Είχε μία φυσιολογική εγκυμοσύνη. Κατά τη διάρκεια της ειδικής εξέτασης στις 20 εβδομάδες, δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, στις 39 εβδομάδες, άρχισε να έχει συσπάσεις. Οι περισσότερες μαμάδες περιμένουν ένα κάποιο επίπεδο πόνου ή δυσαρέσκειας κατά τη διάρκεια του τοκετού, ωστόσο εκείνη βίωσε κάτι εντελώς ασυνήθιστο.

«Ο πόνος που ένιωσα ήταν απερίγραπτος. Νόμισα πώς σκίζονταν όλα τα εσωτερικά μου όργανα, ένα ένα και αργά, βασανιστικά. Έπρεπε να συρθώ στο έδαφος του πάρκινγκ και τους τοίχους του νοσοκομείου, όταν έφτασα. Έκανα εμετό από τους πόνους», ανέφερε.

Παρά τους έντονους και επίμονους πόνους οι γιατροί την έστειλαν στο σπίτι. Όταν την εξέτασαν, διαπίστωσαν, ότι είχε μόνο 2 εκατοστά διαστολή και της είπαν, πως δεν ήταν κοντά στον τοκετό. Έτσι της είπαν να επιστρέψει. Όμως, δύο ώρες μετά, δεν μπορούσε να αντέξει τον πόνο πλέον.

Πώς σώθηκε η ζωή της και του μωρού

Επέστρεψε στο νοσοκομείο. Ενώ ήταν εκεί, δύο μαίες επενέβησαν και έσωσε τη ζωή της μητέρας και του μωρού. Όταν οι γιατροί της έσπασαν τα νερά, άρχισε να αιμορραγεί, χάνοντας πάνω από 700ml αίματος.

Προχώρησαν σε καισαρική τομή και όταν η μικρούλα γεννήθηκε, χρειάστηκε ΚΑΡΠΑ, καθότι σταμάτησε ο καρδιακός παλμός της. Είχε χάσει οξυγόνο και έπρπε να μεταφρθεί σε άλλο νοσοκομείο. Εκεί παρέλαβαν το νεογέννητο, το οποίο έλαβε θεραπευτική υποθερμία, μία διαδικασία που ρίχνει τη θερμοκρασία του σώματος, επιβραδύνει τον μεταβολικό ρυθμό και επιτρέπει την ηρεμία του εγκεφάλου. Η θεραπεία αυτή έχει δείξει, ότι μειώνει τις πιθανότητες θανάτου και αναπηριών.

Μητέρα και κόρη χωρίστηκαν για δύο ημέρες. Τελικά, μπόρεσε να την κρατήσει στην αγκαλιά της μετά από συνολικά πέντε μέρες. Έμαθε για την κατάστασή της και ότι ο πόνος της ήταν αποτέλεσμα αποκόλλησης πλακούντα. Τα μωρά που γεννιούνται υπό αυτή τη συνθήκη έχουν 60% πιθανότητες να γεννηθούν νεκρά και 25% πιθανότητες μακροχρόνιας εγκεφαλικής βλάβης.

Μία εβδομάδα μετά τη γέννησή της, η μικρή Φράνκι είχε δύο μικρέ τρύπες στον εγκέφαλό της.

Τώρα δύο χρόνια μετά, η Φράνκι μεγαλώνει καλά, λέει η μητέρα και μοιράζεται την ιστορία της για να επιστήσει την προσοχή και σε άλλες μαμάδες.

«Πριν γεννηθεί η κόρη μου δεν είχα ακούσει ποτέ για την αποκόλληση πλακούντα. Η ενημέρωση και το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι να μιλάμε για την υγεία μας. Έχουμε υψηλή αντοχή στον πόνο, την οποία πολλές φορές μπορεί να αγνοήσουν οι επαγγελματίες υγείας. Αν νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά, μιλήστε. Εγώ ήξερα, αλλά δεν μίλησα. Με τρομάζει να σκέφτομαι, ότι θα μπορούσα να λέω μία διαφορετική ιστορία σήμερα», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

«Σε άκουσα να ουρλιάζεις»: Η αντίδραση της 6χρονης που άκουσε τους γονείς της να κάνουν σεξ έχει γίνει viral

Γνωρίζατε τι ακριβώς συμβαίνει στον μάρσιπο των καγκουρό, όταν γεννιούνται τα μικρά τους;

Τη βρήκαν εγκαταλελειμμένη σε καλαθάκι, σήμερα έφτιαξε το πρώτο 3D σχολείο