«Μαμά, πώς γίνονται τα παιδιά;»: 5 βιβλία για τη σεξουαλικη διαπαιδαγώγηση

«Μαμά, πώς γίνονται τα παιδιά;»: Ένα ερώτημα που… τρομάζει τους περισσότερους γονείς οι οποίοι δυσκολεύονται να το απαντήσουν.

Είναι εκείνοι, όμως, που έχουν τον πρώτο λόγο του στη ζωή του παιδιού και μέσα από τη στάση και τη σχέση τους διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην σεξουαλική του διαπαιδαγώγηση.

Αν και εσείς δυσκολεύεστε να δώσετε την απάντηση, τότε αφήστε ένα βιβλίο να τη δώσει.

Προτιμήστε, μόνο, εκείνο που ταιριάζει περισσότερο στη δική σας αισθητική και προσέγγιση και, κυρίως, στην προσωπικότητα του παιδιού σας.

Τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός

Ένας κατατοπιστικός οδηγός για τις δύσκολες ερωτήσεις του παιδιού.

Το βραβευμένο συγγραφικό και καλλιτεχνικό δίδυμο Ρόμπι Χάρρις και Μάικλ Έμπερλυ απαντά σε όλες αυτές τις ατέρμονες και απολύτως φυσιολογικές ερωτήσεις των παιδιών με απλή γλώσσα, ευχάριστη εικονογράφηση και σαφείς και επιστημονικά ακριβείς πληροφορίες.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά από τεσσάρων ετών και πάνω να γνωρίσουν το σώμα τους και να νιώσουν περήφανα και άνετα γι’ αυτό. Επίσης, το βιβλίο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους βιβλιοθηκονόμους και τους επαγγελματίες υγείας μαζί με τα παιδιά.

Συγγραφέας/εις: Harris Robie H.

Προτεινόμενη ηλικία: 4 έως 18 ετών

Σελίδες: 63

Εκδόσεις: Πατάκη

Η μαμά γέννησε ένα αυγό

Η φαντασία των γονιών ξεπερνάει αυτή των παιδιών μπροστά στην αμηχανία τους να απαντήσουν στα παιδιά για την προέλευσή τους. Ένα βιβλίο απαραίτητο, που λύνει όλες τις απορίες των παιδιών.

Συγγραφέας/εις: Cole Babbete

Προτεινόμενη ηλικία: 4 έως 8 ετών

Σελίδες: 40

Εκδόσεις: Πατάκη

Από πού έρχονται τα μωρά;

Από πού έρχονται τα μωρά; Πώς γίνονται; Τι χρειάζονται για να μεγαλώσουν; Μάθετε αυτά κι άλλα πολλά, ανοίγοντας ένα ένα τα… παράθυρα στις σελίδες του βιβλίου.

Συγγραφέας/εις: Daynes Katie

Προτεινόμενη ηλικία: 3 ετών και άνω

Σελίδες: 12

Εκδόσεις: Πατάκη

Η σύλληψη

Γεια σας! Είμαι ο Ηρακλής Μπιμπερό και θα σας διηγηθώ τις περιπέτειές μου. Μέχρι τώρα ήμουν ένα φωτάκι λαμπερό και περιπλανιόμουν αμέριμνος στο σύμπαν. Αλλά ήθελα να κατεβώ στη γη.

Έτσι, διάλεξα τη μαμά μου και τον μπαμπά μου, τους έκανα να ερωτευτούν και… τσουπ! τρύπωσα μέσα στην κοιλιά της μαμάς μου. Πώς το έκανα αυτό; Πώς φυτρώνουν τα παιδιά στις κοιλιές των μαμάδων; Δεν ξέρετε; Εγώ ξέρω και θα σας το περιγράψω με κάθε λεπτομέρεια… Στο πρώτο βιβλίο της σειράς «Οι περιπέτειες του Ηρακλή Μπιμπερό» η Θεοφανία Παπαθωμά εξηγεί στα παιδιά με τον πιο έξυπνο και ευρηματικό τρόπο πώς γίνεται η σύλληψη.

Μια χιουμοριστική ιστορία που σίγουρα θα βοηθήσει στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και θα βγάλει απ’ την αμηχανία όσους θέλουν να μιλήσουν για το θέμα αυτό.

Με αυτή τη σειρά η Θεοφανία Παπαθωμά αποδεικνύει πως, εκτός από πετυχημένη ηθοποιός και βραβευμένη σκηνοθέτις, είναι και ταλαντούχα συγγραφέας!

Το έξυπνο αυτό κείμενο υποστηρίζεται μοναδικά από τη μαγική εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή. Μια νέα σειρά από δύο σπουδαίους δημιουργούς!

Συγγραφέας/εις: Θεοφανία Παπαθωμά

Σελίδες: 36

Εκδόσεις: Διάπλαση

Θέλω να μάθω για το σεξ

Το «Θέλω να μάθω για το σεξ» βοηθάει τα μικρά παιδιά να προσεγγίσουν το θέμα του σεξ με τρόπο απλό, τρυφερό και ξεκάθαρο.

Αποτελεί επίσης ένα πολύτιμο βοήθημα για τους γονείς και τους προσφέρει τις κατάλληλες απαντήσεις στις παιδικές απορίες που δημιουργούν αμηχανία.

Το βιβλίο πραγματεύεται ζητήματα όπως οι συναισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις, οι ανατομικές διαφορές μεταξύ των αντρών και των γυναικών, οι μεταβολές του σώματος στην εφηβεία, η γονιμοποίηση και η εγκυμοσύνη, ο τοκετός ή οι εσφαλμένες απόψεις γύρω από το σεξ.

Συγγραφέας/εις:  Χοσέ Ρ. Ντίαθ Μόρφα, Κατερίνα Μαράσι Κάντια, Πιλάρ Μιγαγιόν Λοπεθόσα, Μερθέδες Πάλοπ Μποτέγια

Σελίδες: 101

Εκδόσεις Καστανιώτης