Λεμεσός: Για πού προορίζονται αυτές οι δύο τεράστιες καρναβαλιστικές μάσκες;

Λεμεσός: Για πού προορίζονται αυτές οι δύο τεράστιες καρναβαλιστικές μάσκες;

Με δυο τεράστιες άσπρες καρναβαλίστικες μάσκες, με την καθεμιά να ζυγίζει περί τους 12 τόνους, εμπλουτίστηκε χθες ο τεχνητός ύφαλος στο Δασάκι Λεμεσού. Αυτό έγινε στο πλαίσιο της πράξης «ΑΝΔΙΚΑΤ», του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V-A, Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020, για ανάπτυξη του δικτύου καταδυτικού τουρισμού.

Σε διάσκεψη Τύπου, το μεσημέρι της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΤΑΛ), Τώνης Αντωνίου, ανέφερε πως ο καταδυτικός τουρισμός είναι ένας από τους στόχους της ΕΤΑΛ για εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η τάση που παρουσιάζεται στην αγορά τουρισμού, όπου καταγράφεται αύξηση του καταδυτικού τουρισμού, θα συνεχιστεί και ευχαρίστησε το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) για τη συνεργασία.

«Υψηλών προδιαγραφών τουριστικά προϊόντα στη Λεμεσό»

«Έχουμε υψηλών προδιαγραφών τουριστικά προϊόντα στη Λεμεσό γιατί η Λεμεσός είναι μια πόλη που ανταγωνίζεται άλλες μεσογειακές πόλεις», συμπλήρωσε ο Τώνης Αντωνίου και ανέφερε ότι η πράξη «ΑΝΔΙΚΑΤ» αφορά κονδύλια που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Λεπτομέρειες γύρω από τα δυο γλυπτά έδωσε η διευθύντρια της ΕΤΑΛ, Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου, αναφέροντας ότι αποτελούν «ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του τεχνητού μας υφάλου στο Δασούδι».

Οι δυο καρναβαλίστικες μάσκες, μεγέθους 3.20Χ2.50μ. είναι κατασκευασμένες από μπετόν C50 ανέφερε και υπενθύμισε ότι, στο πλαίσιο του έργου, έχουν ποντιστεί, το 2014, τα σκάφη Lady Thetis και Constantis, καθώς και 11 κατασκευές και αμφορείς, ενώ το ΤΑΘΕ ανέλαβε την τοποθέτηση της Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας «Αγία Τριάς».

Εγκατάσταση συσκευής για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα

Τα έργα αποτελούν μέρος της θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής τεχνητών υφάλων στο Δασούδι, δήλωσε από την πλευρά του ο Λειτουργός του ΤΑΘΕ Γιώργος Παγιάτας, υπενθυμίζοντας ότι αντίστοιχες υποδομές υπάρχουν και στο βυθισμένο αρχαίο λιμάνι της Αμαθούντας.

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, λέγοντας ότι «δική μας προσπάθεια είναι να αναβαθμίζουμε συνεχώς το τουριστικό μας προϊόν και τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν αυτήν την προσπάθεια και είναι ευπρόσδεκτες».

Ανάμεσα στις δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνεται, επίσης, η εγκατάσταση μιας συσκευής για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, στην παραλία Δασούδι, πλησίον του τεχνητού υφάλου και η αγορά θόλου χωρητικότητας 25 ενηλίκων ή 40 παιδιών για προβολή ταινίας 180⁰ για τον βυθό.

Διαβάστε ακόμα:

«Αχ Κέιτ, σε νιώθω, έχω υπάρξει η μαμά ενός αγριμιού… Και όχι δεν είμαστε κακοί γονείς»

«Θεϊκό» βίντεο: Μαμά μετρά αντίστροφα να τελειώσουν τα σχολεία με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο

«Στα 50 λεπτά που έζησε, γνώρισε όλη μας την αγάπη»: Η σπαρακτική στιγμή που ζευγάρι αποχωρίζεται το μωρό του